ye-logo.v1.2

Депутати Кам’янець-Подільського району поділили гроші та закрили 5 шкіл

Політика 3157

19 липня відбулося пленарне засідання тринадцятої (позачергової) сесії районної ради, основним питанням якого було «Про внесення змін до районного бюджету на 2012 рік».

Проте вирішили розпочати з урочистостей – голова районної ради представив депутатському корпусу нового прокурора Кам’янеччини Барахтенка Ігоря Михайловича, який нещодавно приступ до виконання своїх обов’язків.
Новий прокурор одразу ж вирішив прозвітувати про роботу свого відомства за перше півріччя 2012 року. За його слова, зменшилася кількість важких злочинів та злочинів, які вчинені неповнолітніми. Значна увага приділяється і дисципліні у внутрішніх органах – за цей час притягнуто до дисциплінарної відповідальності 30 працівників міліції.
Також цього дня було вручено нагороди «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського» Георгію Грубі та Антону Малику.
Далі повернулися до фінансових питань. За словами Олександра Федика, зведений бюджет району перевиконано на 3 млн. 823 тис. грн.., а районна рада додатково заробила 1 млн. 99,6 тис. грн. Більшість цих коштів направили на закриття так званих захищених статей, тобто на зарплату невеликим сільських радам, на енергоносії тощо. Частину коштів направили на підтримку комунальних ЗМІ та на медицину.
Проте найбільше дискусій було навколо наступних п’яти питань, якими вирішено закрити школи у Кам’янець-Подільському районі. Мова йде про школи І ступеня у Кудринцях, Шутнівцях, Фурманівці, Тарасівці та Вітківцях. За словами чиновників від освіти, ініціатива про закриття цих шкіл надходила саме від батьків, які не хочуть, щоб їхні діти вчилися у школах, де всього по 2-5 учнів. Всі вони виявили бажання перевести своїх дітей у інші навчальні заклади.
Проти такого рішення виступив Віктор Худняк, але його не підтримали і рішення були прийняті. Хоча сам голова райдержадміністрації Михайло Желізник сказав, що він як колишній вчитель категорично проти будь-якого закриття шкіл, але, якщо така воля людей, то він не піде проти них. 

Джерело novini.net.ua

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую