ye-logo.v1.2

Часником по «нечистих» депутатах

Політика 2808
Фото: автора

30 липня, у день, коли Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила про початок виборчого процесу, у Хмельницькому взялися тестувати депутатів.

Організатори акції – активісти руху Чесно на Хмельниччині – запропонували мешканцям міста перевірити діючих народних обранців на відповідність шести «критеріям доброчесності» (Про це «Проскурівський телеграф» писав у минулому номері журналу від 26 липня). Перехожим пропонували визначити, чи гідні депутати, які за період своєї діяльності у парламенті порушували права людей, стали «тушками», помічені у корупції, або ж живуть не відповідно до задекларованих доходів, чи стали «кнопкодавами» або прогульниками, представляти інтереси хмельничан у Верховній раді.
Перехожі час від часу зупинялися поблизу стенду із фото депутатів від Хмельниччини, і кожен активно висловлювали свою політичну позицію чи бачення ситуації в країні.
«Усі депутаті – продажні, і жоден із тих, хто вже там чи тільки туди йде, не може похвалитися тим, що відповідає усім шести критеріям чесності», – каже пан Анатолій, який підійшов до стенду ознайомитися із моніторингом чесності депутатів. «Треба обирати тих, хто тільки прийшов, бо молоді ще не зіпсовані», – перечить йому хмельничанка Надія. І додає, що ті, хто «випливає від виборів до виборів, а між ними навіть не з’являється на людях, взагалі не мають права балотуватися, бо той, хто вже другий чи третій раз у депутатах, нічого корисного для міста, тим більше, для простих городян, не зробить».
«Усім перехожим ми роздаємо часник, адже це народний засіб від нечисті, різних хвороб та вірусів. Ми хочемо, щоб хмельничани, яким не байдужа доля країни, очистили, а на наступних виборах не допустили до влади «нечистих» та нечесних депутатів», – зізнаються активісти руху Чесно, які декларують повну незалежність від жодної політичної сили чи кандидата.
Нагадаємо, що, згідно з чинним законодавством, виборчий процес розпочинається за 90 днів до дня голосування, яке відбудеться 28 жовтня. Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах розпочалося 30 липня і триватиме до 13 серпня включно, згідно з календарним планом ЦВК. Передвиборна агітація дозволена з наступного дня після реєстрації кандидатів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую