ye-logo.v1.2

Партія "Зелена планета" – екологія починається з кожного із нас

Політика 3494

Політична реклама

Минулого тижня в актовому залі Хмельницького Національного університету (ХНУ) відбулася планова навчальна зустріч студентів із людьми, які стоять на сторожі забезпечення екологічного балансу, які власним прикладом показують як дбати про своє здоров’я, берегти його та примножувати.
Десант із відомих спортсменів, олімпійських чемпіонів та представників державного підприємства «Хмельницькстандартметрологія» та партії Хмельницької обласної організації УП «Зелена планета» завітав до навчального закладу, щоб донести студентам ідеї здорового способу життя, чистого довкілля та ролі кожного у його збереженні.
«Нашу країну хочуть перетворити на придаток до європейського континенту, але без нас самих, – повідомив голова Хмельницької обласної організації УП «Зелена планета», Володимир Кипятков. – До нашої країни ввозять старі автомобілі та обладнання, які вже за кілька років виходять із ладу. Тому ми хочемо захистити права споживачів і працювати у сфері екологічної безпеки».
У підтвердження своїх слів Володимир Анатолійович навів невтішну статистику: 19 відсотків території України відносить до категорії особливо забруднених із ризиком для здоров’я людей, 75 відсотків громадян країни споживають воду, яка не відповідає стандартам якості, прийнятих у 1982 році. За словами політика, за останні п'ятнадцять років смертність в Україні збільшилася на 32 відсотки, і вперше за сто років показник смертності перевищив народжуваність: мінус сім осіб на кожну сотню – такого не було навіть під час війни.
Продовжив тему представник ДП «Хмельницькстандартметрологія». Володимир Вербовий. Він повідомив, що сьогодні лобіюють свої закони ті, хто отримує великі гроші від продажу неякісної продукції. За його словами, відміну державного нагляду за дотриманням норм і правил, пояснили тим, що це заважає працювати підприємцям. Сертифікацію продукції, переконаний Володимир Петрович, відмінили з тієї ж причини. Адже нині обов’язковими до сертифікації залишилися лише продукти дитячого харчування і алкогольні напої.
«Сертифікація продукції, була єдиним дієвим бар’єром непопадання на споживчий ринок небезпечної та неякісної продукції. Та, на жаль, цей бар’єр зруйновано. Захистити український споживчий ринок можна лише маючи своїх представників у законодавчому органі влади – Верховній Раді», – переконаний Володимир Вербовий.
До ХНУ, на зустріч зі студентами завітав також олімпійський чемпіон по веслуванню на байдарках, трикратний чемпіон світу, бронзовий призер чемпіонату Європи, двократний чемпіон Європи та одинадцятикратний чемпіон СРСР Юрій Стеценко. Він зазначив, що не буде агітувати присутніх голосувати за партію «Зелена планета», бо переконаний, що вони й так це зроблять. Натомість, Юрій Миколайович, розповів студентам свою історію успіху: «П’ятдесят років тому, будучи таким у такому ж віці, як ви сьогодні, на озері, що в Ружичній, вперше був проведений чемпіонат СРСР. На ньому я вперше став справжнім чемпіоном Радянського Союзу і одночасно виконав нормативи міжнародного майстра спорту. Та якщо на той час я із задоволенням витрачав своє здоров’я, то сьогодні розумію, що його потрібно берегти». Спортсмен переконаний, що не потрібно багато говорити про екологію, збереження якості продукції, чисте довкілля, адже головна складова екології – це кожен із нас. Наше життя всередині нас, тому бережливе ставлення повинно бути насамперед до себе самого, свого тіла. Тому що в ньому зберігається наше життя.
Колишній випускник цього навчального закладу, олімпійський чемпіон по веслуванню на байдарці та каное, заслужений майстер спорту та чемпіон СРСР Сергій Нагорний згадав своє дитинство та юність і сказав, що сьогодні, на жаль, країна не піклується про правильне харчування своїх громадян.
«Колись у школах було правильне харчування, а тепер діти споживають «отруту», – каже Сергій Вікторович. – Натомість, реклами спорту немає, програми здорового харчування немає, а нам прищеплюють любов до футболу, але на дивані і з пивом».
За його словами, правильне харчування і помірні спортивні навантаження – це необхідний комплекс, щоб вирости сильними і здоровими людьми. Крім вас ніхто за вас цього не зробить.
Проти політики, але за якісне життя виступив також депутат Хмельницької міської ради Петро Перейма, який зазначив, що сьогоднішні політичні чвари відображаються на мешканцях міста.
«Кажуть, що гарячої води у місті немає через якісь там договори, – повідомив Петро Васильович – Насправді ж, це чвари між міською та обласною владою. А ми, партія «Зелена планета», працюватимемо лише над соціально-екологічним розвитком міста: сприяти виділенню коштів із бюджету на очищення набережних хмельницьких річок, ліквідацію сміттєзвалища».
Депутат закликав студентів: п’єте каву – викиньте стаканчик у смітник, а не будь-де, відпочиваєте на природі – приберіть за собою. Адже будь-яка справа починається з конкретної людини.
До конкретних справ спробувала залучити студентів представник молодіжної організації партії «Зелена планета» Яніна Носачова. Вона повідомила, що 13 та 20 жовтня активісти та усі бажаючі мають змогу взяти участь у екологічній акції та поїхати до Кам’янця-Подільського для прибирання прибережної території річки Збруч.
Марія РОСЕЦЬКА.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую