emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
25 Червня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1226

МІН’ЮСТ УДОСКОНАЛИВ ПОРЯДОК ВИВЕЗЕННЯ ДІТЕЙ ЗА КОРДОН, ПЕРЕДБАЧЕНИЙ ЗАКОНОПРОЕКТОМ #ЧУЖИХДІТЕЙНЕБУВАЄ
Мета законодавчих новацій #ЧужихДітейНеБуває - захистити в першу чергу права дитини. Водночас аби врахувати інтереси обох з батьків, разом з громадськими організаціями та народними депутатами Мін’юст удосконалив норму законопроекту №8296 щодо виїзду за кордон дитини, яка проживає в неповній родині. Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.
 Відповідно до запропонованих змін той з батьків, який проживає з дитиною, може самостійно вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за кордон за наявності заборгованості зі сплати аліментів іншого з батьків більше 4 місяців.
 Законопроект передбачає можливість виїзду дитини за кордон строком до 1 місяця з тим із батьків, з ким проживає дитина, не лише на лікування, навчання і відпочинок, але й з метою її участі в дитячих змаганнях, фестивалях, учнівських олімпіадах та конкурсах за кордоном, в тому числі у складі організованої групи дітей.
«Раніше для цього треба було отримати нотаріальний дозвіл, чим часто користувалися боржники і шантажували колишню дружину чи колишнього чоловіка, вимагаючи відмовитися від аліментів», - зазначив Міністр.
«Водночас, і я хочу наголосити на цьому пункті, ми збалансували права обох батьків. Тобто, право виїхати ненадовго за межі України з малюком також отримає той з батьків, який не проживає з дитиною. Однак – лише у випадку, коли він є добросовісним платником аліментів», - підкреслив очільник відомства.
 Для цього йому необхідно звернутися з письмовою заявою до того з батьків, який проживає з дитиною. Дозвіл має бути наданий впродовж 10 днів. У іншому випадку за спрощеним порядком в наказному провадженні таке рішення виносить суд.
 За умисне порушення встановленого законом обмеження щодо строку перебування дитини за межами України передбачена адміністративна відповідальність.
 Якщо на громадянина накладено адміністративне стягнення за вчинення такого правопорушення, він тимчасово обмежується у праві на виїзд за кордон з дитиною. Строк такого обмеження становить 1 рік, крім випадків наявності нотаріально посвідченої згоди на виїзд дитини другого з батьків.
Законодавчі ініціативи #ЧужихДітейНеБуває будуть винесені на голосування у ВР вже цього тижня.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 10.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.77
39.79
42.89
42.89

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо