emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Серпня 2018 Anatoliy Savchuk 922

Від заходу до заходу творимо інклюзивне суспільство.

Минулого тижня відбувся черговий рекреаційний захід - семінар - тренінг з навчання методикам фізичної реабілітації для підтримки функціонального стану здоров’я людей з інвалідністю. Навчальні курси «Методи фізичної реабілітації людей з інвалідністю для саморегуляції та підтримки організму нездорової людини».
Захід відбувся на березі чарівного Дністра у рекреаційному комплесі «Дністровська рів’єра», до слова – комплекс за не суттєвих витрат може бути повністю адаптовано до потреб людей, що пересуваються з допомогою візків. Окремо звертаюся до утворених територіальних громад та керівництва області – через «танкову» дорогу і по Кам’янець-Подільському і від міста до Великої Слобідки бюджет втрачає сотні тисяч гривень доходу, адже відпочинок на Дністрі за такої погоди з головою перекриває морський відпочинок.
Цьому є підтвердження – перебування на березі річки, прогулянка катером по Дністру, яка вимагала неабияких зусиль для посадки, висадки на катер; користування кімнатами гігієни і іншими сервісами комплексу учасників дружньої спільноти, які пересуваються з допомогою візків – ГО «Світ без бар’єрів» на чолі з відповідальним керівником – Віктором Кучером, дякуємо що були з нами, були активними та цікавими учасниками заходу!
Теоретичну частину тренінгу цікаво і фахово провів реабілітолог партнерської протезно-ортопедичної компанії « ReLife Plus» Андрій Маремуха. Учасники ознайомилися з методикою саморегуляції та підтримки організму нездорової людини, переліком послуг протезно-ортпедичної компанії, порядком забезпечення осіб, які потребують додаткових засобів, технічними засобами реабілітації, переліком надійних підприємств, які виготовляють спеціальне взуття, протези, ортези, візки, тощо. Значну увагу Андрій Маремуха надав індивідуальному консультуванню людей, яким необхідні засоби реабілітації, продемонстрував методику масажу у різних випадках захворювань, практично показав як проводяться заміри для виготовлення засобів реабілітації, інше. Багато хто з присутніх отримали інформаційні листівки з контактами компанії, альбоми із зразками технічних засобів реабілітації.
Надзвичайно екстримною та захоплюючою частиною тренінгу стала вправа по здоланню маршруту по понтонному містку для посадки, висадки на річковий катер для півторагодинної прогулянки красенем Дністром під пестощі лагідного теплого вітру, з запальними танцями під українську музику.
По смачному, калорійному, ситному та щедрому обіді розпочалися водні процедури, засмагання під променями яскравого сонця. Охочі до шахів, шахмат провели свій міні-турнір. Інші учасники семінару мали можливість поспілкуватися один з одним, познайомитися та обмінятися потрібною інформацією. Любителі бадмінтону, дартсу, волейболу провели дружні поєдинки, де у виграші були всі, адже настрій, погода, харчування та присутність друзів мотивували та надихали на позитив.
Окремо зазначу користь присутності на таких заходах і менших і старших громадян – менші наші друзі набувають мотивації на подолання перешкод, надихаються реальною можливістю створення сімей та виховання майбутніх діток, дивлячись на старших друзів, їх сім’ї. Та й порада від старшого досвідченішого товариша багато чого вартує у житті. Дітки та молодь бачать, що життя з травмою не закінчується, а тільки починається у нових життєвих реаліях, до яких призвичаїтися допоможуть саме старші товариші.
Хочу подякувати за можливість реалізовувати заходи по створенню інклюзивного суспільства Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, наше обласне відділення фонду, яке надає постійну підтримку нашим соціальним ініціативам, надає консультації і поради з різних питань життєдіяльності організації та конкретних людей зокрема, завжди бувають з нами на наших заходах.
Без підтримки Хмельницького міського голови Олександра Симчишина такого роду заходи ефективно та соціально реалізувати було би неможливо, дякуємо Вам Олександре Сергійовичу!
Теплі слова подяки і поваги адресую найнеобхіднішому блоку всіх заходів – харчовому, спасибі і низький уклін Вам пані Тетяна і всій вашій команді. Страви були, як завжди, приготовлені від душі – смачно і багато.
З етичних та безпекових міркувань не називаю всіх наших спонсорів та благодійників, які, довіряючи нам, завжди виручають матеріальними ресурсами, продуктами, послугами, іншими видами допомоги. Для Вас заготовлені наші подяки і будуть Вам вручені.
За безпечне перевезення 111 учасників заходу наша шана водіям.
Волонтерам заходу – респект за уміння допомогти, і, головне, вчасно підсобити людям на візках, яких було 14 осіб.
Новий партнер нашої спільноти - протезно-ортопедична компанія «ReLife Plus» - Вам окрема подяка за долучення до процесу вирішення проблем з отриманням якісних технічних засобів реабілітації учасниками організацій. Роботи у нас з Вами – непочатий край, адже нормативних паперів продуковано чимало, а от реальною реалізацією права людини на отримання реабілітаційних засобів, відповідально мало хто займається. Разом ми зможемо!
А без шанованих керівників громадських організацій – Раїси Попюк, на яку прийшлося значне навантаження по організації заходу, Віктора Кучера – дієвого організатора спільноти людей, що пересуваються з допомогою візків, Інни Слупко – фінансового управителя по раціональному використанню ресурсів для проведення заходів, Станіслава Корецького – транспортного гаранта безпечного перевезення учасників, Сергія Рогаля – активного і відповідального організатора і учасника заходів , Юрія Янзюка – свідомого та досвідченого активіста, а тепер і керівника районної спільноти – захід не був би таким цікавим, насиченим подіями та позитивними відчуттями. Дякую що Ви є такі небайдужі, відповідальні, обов’язкові, творчі та фанатично віддані справі соціальної захищеності людей з інвалідністю, їх всебічній соціалізації та створенню інклюзивного суспільства навколо нас!
Власнику та колективу рекреаційного комплексу «Дністровська рів’єра» низький уклін за толерантне ставлення до людей з інвалідністю!
Хмельницькому комунальному підприємству «Електротранс» та його очільнику Віктору Паламарчуку – дякую за низкопольний місткий автобус, що робить перевезення людей, які пересуваються з допомогою візків, комфортним та безпечним.
Дякую всім і зичу Вам, Вашим родинам, близьким людям та друзям міцного здоров’я, успіхів та вагомих досягнень, щастя та визнання, достатку та добробуту під мирним небом неньки України!


Примітка.
Статистичні відомості по заходу: загалом у заході взяли участь 111 учасників, від 2-х до 82-х років, з 7-х районів області, представники 5-х ГО.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо