emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Серпня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 702

ПАВЛО ПЕТРЕНКО ПРЕДСТАВИВ НОВУ ЗАЯВУ УКРАЇНИ ПРОТИ РОСІЇ У ЄСПЛ

 Міністр юстиції Павло Петренко представив громадськості нову заяву України проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) стосовно порушень прав, переслідувань та незаконного ув’язнення українських громадян в Криму та у Російській Федерації.
«Міністерство юстиції завершило підготовку і минулої п’ятниці подало нову міждержавну заяву проти Росії до ЄСПЛ стосовно порушення прав українців, які незаконно утримуються в Криму та РФ. Заява стосується в тому числі й незаконного позбавлення волі 71 громадянина України, які утримувалися в минулому чи утримуються зараз силовими структурами країни-агресора на території анексованого Криму та у Росії», - зазначив очільник Мін’юсту.
 Зібрано величезну кількість доказів того, що російська влада порушує основоположні норми Конвенції з прав людини щодо заборони катування, гарантування прав на свободу та особисту недоторканість, прав на справедливий суд й свободу вираження поглядів, зібрань та об’єднань тощо.
«Бранців піддають жорстоким тортурам та психологічному тиску з метою отримання зізнань у злочинах, які вони не скоювали. Російська влада не інформує Україну про затримання наших громадян та не повідомляє про це їхнім родичам. Більше того, до затриманих не мають доступу навіть представники консульства України та адвокати. Та найгірше, що наші громадяни, які потрапили у полон до ворога, фактично позбавлені медичної допомоги, через що у багатьох з них значно погіршився стан здоров’я», - наголосив Міністр юстиції.
 Цією заявою український Уряд фактично вимагає від ЄСПЛ зафіксувати масові порушення прав людини та доводить відсутність будь-яких ознак правосуддя у Російській Федерації відносно українців.
 Подаючи цю заяву, Україна вирішує одразу 2 ключові завдання:
• переведення питання з політичної площини у правову та встановлення відповідальності РФ за порушення прав українських політв’язнів;
• привернення додаткової уваги міжнародної спільноти до порушень прав громадян України Російською Федерацією та надання широкій громадськості інформацію про масштаби, масовість та систематичність таких порушень.
 Вперше українською стороною подається юридичний документ, який описує порушення прав людини, які допускаються проти українських в’язнів на території Російської Федерації, з конкретними прізвищами причетних до цього російських посадовців різного рівня.
«Це аргумент для міжнародних партнерів для введення додаткових персональних санкцій щодо керівництва РФ і причетних до цих переслідувань чиновників», - заявив Міністр юстиції.
 Заяву почали готувати 3 місяці тому. За цей час вдалося зібрати 3 тисячі сторінок доказів. Більше 130 сторінок зайняла власне сама заява.
«У Російській Федерації тільки на підставі політичних переконань чи релігійних ознак українці переслідуються систематично. Знаходять одну особу, вибивають з неї свідчення стосовно інших осіб. Їх арештовують і так само вибивають свідчення на інших громадян. Коли ми готували цю заяву, у нас було враження, що ми працюємо над описом московських процесів 30-х років минулого сторіччя. Тоді звинувачення здебільшого ґрунтувалися на «зізнанні» чи свідченнях друзів, яких катували в тюрмі», - зазначив Заступник Міністра юстиції Іван Ліщина.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 17.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.02
42.03

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо