emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Квітня 2020 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 1453

Карантин не завадив. Ми готові до літа.
Весь квітень місяць у військовій частині А4239 тривало сезонне технічне обслуговування, що відбувалося у відповідності до плану основних заходів на 2020 рік та плану обслуговування озброєння і військової техніки.
Даний захід відбувався з метою підтримання військової техніки та озброєння у стані, який забезпечує постійно високу бойову готовність військової частини до виконання завдань за призначенням та переводу озброєння і військової техніки на весняно-літній режим експлуатації,.
Для якісного переведення озброєння і військової техніки військовій частині А4239 до експлуатації у літній період було здійснено цілий комплекс заходів необхідних для підтримання високого рівня бойової готовності підрозділів частини.
Проведенню даного заходу передував відповідний підготовчий період, що включав в себе відпрацювання необхідної документації, створення спеціалізованих постів, підготовку стаціонарних і рухомих засобів технічного обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки, а також проведення інструктажів з дотримання заходів техніки безпеки.
Окрім того, враховуючи нестандартність умов проведення саме цього СТО, під час запровадженого карантину у звязку з запобіганням занесення і поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою збереження життя і здоровя усього особового складу, з кожним військовослужбовцем, що залучався до проведення відповідних робіт постійно проводилися відповідні інструктажі, всі роботи виконуються з дотриманням правил техніки безпеки із використанням індивідуальних захисних засобів, введено в дію обмеження стосовно зборів особового складу, проведення масових заходи і перебування у місцях загального користування груп осіб, організовано видачу індивідуальних захисних засобів кожному військовослужбовцю, в усіх підрозділах створено пункти індивідуальної гігієни із миючими засобами та антисептиками. Також, здійснювалося постійне висвітлення даного питання на офіційній сторінці військової частини А4239 у мережі Facebook, де вказано проведені заходи щодо запобігання занесення і поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 у військовій частині та рекомендації стосовно її профілактики і протидії.
Перед початком сезонних робіт командири підрозділів провели дефектування і поглиблену перевірку технічного стану ОВТ, відбулися відповідні інструкторсько-методичні заняття.
Кожного дня, перед початком робіт на техніці, проводяться інструктажі по заходах безпеки, а начальник автомобільної служби майор Олександр Мацієвський особисто контролював хід виконання робіт. В ході СТО військовослужбовці вивчили та закріпили основи експлуатації озброєння та військової техніки, обовязки командирів різного рівня по організації її експлуатації, правильність визначення технічного стану озброєння, вони дізналися як правильно підготовити і експлуатувати озброєння та військову техніку для підвищення можливостей її використання і збільшення терміну експлуатації. Це в свою чергу допомагає формувати почуття відповідальності за правильну експлуатацію та бережливе зберігання різних видів зброї та транспорту.
В Збройних Силах України автомобільна техніка залишається основним засобом, який забезпечує оперативну і тактичну рухомість військ, застосовується у всіх елементах порядків, є базою під монтаж комплексів озброєння і військової техніки та їх складовим елементом і визначає бойову готовність військових частин та зєднань. Військова автомобільна техніка широко застосовується у всіх локальних війнах і збройних конфліктах, миротворчій діяльності військ та при виконанні завдань повсякденної діяльності.
Під час інспектування, традиційно приділялася увага не лише зовнішньому вигляду, комплектності та справності автомобілів, але й знанню та виконанню водіями своїх обовязків, наявності відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.
Усі заходи велися відповідно плану-графіку переведення озброєння та військової техніки на весняно-літній період експлуатації. Моїм завданням було виконати технічні роботи на автомобілі ГАЗ 66, на якому установлено обладнання для забезпечення звязку у військовій частині і підготувати його до повноцінної роботи. Ми були повністю забезпечені усіма необхідними матеріалами, а наша техніка, враховуючи сьогодення, завжди готова до виконання поставлених завдань зазначив командир радіо взводу Польового вузла звязку старший прапорщик Андрій Бугайчук
Слід зазначити, що значна частина нашої техніки вже пройшла випробування в зоні проведення АТО та ООС та продовжує виконувати поставлені завдання по охороні та обороні України, тож питання її справності є принципово важливим.
Особлива увага під час сезонного технічного обслуговування приділялася техніці, призначеній для перевезення особового складу, небезпечних вантажів, пожежній та основним зразкам озброєння. Перевірено готовність систем протипожежного захисту та засобів пожежогасіння як на зразках ОВТ, так і у сховищах і паркових приміщеннях.
Загалом в ході сезонного технічного обслуговування проведено відповідні ремонтно-відновлювальні заходи та переведено на літній режим експлуатації понад три сотні одиниць озброєння і військової техніки, а також виконати роботи у парках, сховищах, гаражах (стоянках) військової частини. Це досить великий обсяг робіт, тому на їх якісне виконання і перевірку виділяється стільки уваги і часу.
Варто зазначити, що попри складне економічне становище в країні усі фінасносі затрати на проведення заходів сезонного технічного огляду, були повністю профінансовані з державного бюджету. Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повністю забезпечило військову частину усіма паливно-мастильними та витратними матеріалами, тому жодних проблем із забезеченням не виникає.
Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо