emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Вересня 2020 Віта Кубрак 2713

ВАГІТНІСТЬ І КОРОНАВІРУС - НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ МАЙБУТНІХ МАТУСЬ

Немає нікого красивішого за вагітну жінку: в очах - любов, в серці - щастя, на щоках - румянець, проте, на жаль, не завжди такий дивовижний період у житті жінки буває безхмарним. Сьогодні ми дамо відповіді на найпоширеніші запитання про коронавірусну інфекцію під час вагітності.
Як вберегтися вагітній жінці від даного вірусу?
Профілактичні засоби, як і для всіх це носіння масок, рукавичок, дотримання соціальної дистанції, та ретельне миття рук і промивання порожнини носа і рота.
Що потрібно знати при поступленні в пологовий будинок? Чи потрібно здавати тест на COVID-19?
Тести вагітна може здати в жіночій консультації, а у випадку екстреної госпіталізаціїї пацієнтка здає тест у тому стаціонарі, куди поступає. При досягненні терміну, коли ви знаходитеся вже у очікуванні пологів (з 37 тижня вагітності) пацієнтка повинна здавати тест раз на тиждень. У випадку негативного результату на коронавірусну інфекцію вагітна направляється у прийомний покій пологового будинку, якщо ж тест виявиться позитивним у спеціалізованні відділення при пологових будинках. У будь-якому випадку без медичної допомоги ви не залишитеся.
Чи вважається вагітна жінка більш сприйнятнива до даної інфекції? Який ризик ускладнень?
Наразі вагітні не вважаються більш сприйнятливими до вірусу, все залежить від фону здоровя до вагітності чи є у жінки цукровий діабет, артеріальна гіпертензія, чи інші серйозні захворювання, так як і для будь-якої іншої людини.
Чи можлива передача коронавірусу дитині?
Немає даних про передачу хвороби від вагітної до плоду через кров чи навколоплідні води. Інфікування можливе у післяпологовому періоді при контакті дитини з матірю (якщо мати у цей період вважається хворою). Ізоляція новонародженого до отримання негативного тесту у породілі відбувається за її побажанням.
Чи можу я годувати дитину груддю, якщо у мене COVID-19?
У кількох жінок, заражених вірусом, було перевірено грудне молоко, і жодних ознак вірусу в молоці виявлено не було. Отже, схоже, годування дитини грудним молоком є безпечним, навіть якщо у Вас є COVID-19. Ви маєте бути обережними для уникнення передачі вірусу дитині. Найкраще це можна зробити шляхом миття рук перед тим, як торкатися дитини, униканням дотиків обличчя дитини, униканням кашлю або чхання на дитину та носінням маски під час годування грудьми. Ще один гарний варіант зціджування грудного молока рукою або молоковідсмоктувачем та годування ним дитини іншою, нехворою, людиною. Перед зціджуванням молока обов'язково вимийте руки.
Що робити вагітній, якщо вона відчуває симптоми, що спільні з симптомами коронавірусної інфекції?
Насамперед потрібно звернутися до сімейного лікаря, а також повідомити своєму лікарю у жіночій консультації для вирішення тактики щодо діагностики та лікування даних симптомів, особливо при підвищенні температури тіла.
Бережіть себе і будьте здорові, а медичний персонал зробить все, щоб вам знову захотілося повернутися у пологовий будинок!

Підготували:

Віта Кубрак та Марина Гресько
ВДНЗ України Буковинський державний
медичний університет
Кафедра акушерства та гінекології

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо