emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Квітня 2021 Воробець Анна Миколаївна 1525

Як алкоголь змінює життя жінки та її роль у майбутньому материнстві

Незважаючи на те, що алкоголь - частина нашої культури, він є наркотиком, який змінює нашу свідомість, викликає звикання та хворобу (алкоголізм).
Вплив алкоголю на чоловіка і жінку різний. Це обумовлено тим, що рідини в жіночому організмі на 10% менше, ніж у чоловіків (в жіночому організмі більше жирової тканини, обмін речовин у якій уповільнений, тому етанол виводиться довше), і через це концентрація алкоголю в крові вище, а активність ферменту, що розщеплює (алкогольдегідрогеназа) і виводить його з організму, нижче.
При порушенні роботи печінки порушується метаболізм (переробка) жіночих статевих гормонів - естрогенів, їх кількість збільшується, а це є фактором ризику в розвитку пухлин грудей і слизової оболонки матки. На тлі тривалого вживання алкоголю у жінки порушується гормональний фон. Згідно з результатами досліджень, у 90% жінок які пють, статеві залози перестають нормально функціонувати, поступово знижується лібідо і розвивається фригідність (статева холодність, відсутність будь-який приємних відчуттів при статевій близькості, зниження статевого потягу), порушується менструальний цикл, можливий розвиток безпліддя.
Дія спиртного на жінку. У пяному вигляді жінка стає нестриманою, розвязною, втрачає сором. Вона поводиться легковажно і часто схильна до статевої розбещеності. Наслідками які виникли через спяніння та привели до випадкових статевих контактів можуть стати фактором ризику безпліддя, венеричних захворювань та народження дітей з різними відхиленнями.
Проблеми із зачаттям. У жінок які пють зявляються порушення менструального циклу. З моменту відмови від контрацепції їм потрібно більше часу для зачаття у порівнянні з тими, хто не п'є. Навіть при вживанні спиртного в помірних кількостях гормональний фон порушується: знижується кількість естрадіолу і збільшується кількість тестостерону (чоловічого гормону). Внаслідок цього зменшується лібідо і поступово згасає материнський інстинкт. Клімакс у хронічних алкоголіків настає на 10-15 років раніше, ніж у звичайних жінок. Статеві клітини, а точніше, їх запас - це золотий запас людства. Тому вони добре захищені від будь-якого роду шкідливих впливів, у тому числі, токсичних. Однак, етиловий спирт є одним з небагатьох отрут, який здатний проникнути через захисний барєр. Причому шкода від всіх випитих келихів вина, пляшок пива підсумовується з часом. Алкоголь не вбиває жіночі статеві клітини, він змушує їх мутувати. Помірне вживання алкоголю у свята та іноді по вихідним протягом двох - трьох років збільшує шанс дівчини народити хвору дитину в 7 разів, а при хронічному алкоголізмі - в 70 разів.
Вплив алкоголю на жінку під час вагітності. Алкоголь згубно діє на плід, особливо в перші три місяці вагітності, коли йде формування органів і систем плода. У акушерів навіть існує термін алкогольний синдром плода. У кожної другої-третьої дитини з алкогольним синдромом відзначаються вроджені вади серця, аномалії в розвитку статевих органів. Їм властиві порушення психіки, дефекти зору і слуху, розлад мови. Багато дітей агресивні, погано пристосовуються до нових обставин, з віком у них розвивається схильність до бродяжного способу життя та правопорушень.
Особливо небезпечний період вагітності з 4-го по 6-й тиждень. Зловживання алкоголем в цей час, як правило, призводить до найбільш сумних наслідків. Неприпустиме вживання спиртного у матерів-годувальниць. Малюк буде відставати в рості, вазі, буде дратівливим та в майбутньому буде мати проблеми зі здоровям.
Пам'ятайте, діти схильні повторювати за дорослими та копіювати їх. Якщо дитина росте в сім'ї де зловживають алкоголем або з пючою матірю, у нього є всі шанси повторити її долю. 90% людей, які страждають на алкоголізм чи наркоманію, виросли у сімях де пили їх батьки. Якщо в родині є людина яка постійно випиває, ймовірність розвитку алкоголізму у дитини з цієї родини - 25%, якщо ж обоє батьків пють - 50%. Якщо є необхідність в отриманні медичної допомоги - краще звернутися до лікаря-нарколога. Будьте пильні, не дозволяйте алкоголю зруйнувати ваше життя та життя вашої майбутньої дитини, або ж вже існуючої сімї. Слід пам'ятати, що майбутнє кожного з нас знаходиться в руках нас самих.

Воробець А.М., студентка 6 курсу, Ніцович І.Р. доцент кафедри акушерства та гінекології Буковинського державного медичного університету

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 08.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.29
39.34
42.21
42.25

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо