emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
26 Травня 2021 Олександр Подвишенний 1853

На Рівненщині пройшов Весняний мандрівний табір Стежками князів Острозьких

З 21 по 23 травня молодь з усією України подорожувала мальовничими куточками Рівненщини в пошуках пригод та нових знайомств. Цьогоріч у заході взяло участь 50 чоловік, зокрема були представники Волині, Рівненщини, Київщини, Житомирщини і так далі. Організаторами заходу були громадські організації Центр суспільних перетворень, Права Ініціатива, Національний альянс.

Мандрівка розпочалася в Острозі, а завершилася в урочищі Гурби, де у квітні 1944 відбувся один з найбільших боїв УПА проти зєднань НКВС та ЧА. Протягом маршруту учасники мали змогу побувати на екскурсії в Острозькому замку, Межиріцькому монастирі, руїнах Новомалинського палацу, пройтися екологічною стежкою у Бущі, побачити повстанський побут у криївці в Гурбах. Під час таборування молодь пройшла військовий та ідеологічний вишколи.

Засновник Мандрівного табору Стежками князів Острозьких Юрій Устимчук зазначає: Я з юнацького віку таборую. Для мене це не просто туристичний похід, а можливість нових знайомств, досвіду, розвитку. Цьогоріч виникли певні труднощі з фінансуванням, адже місцева влада з різних причин мінімально підтримує організацію такого класного заходу, як Стежки. Також на кількість учасників вплинув і ковід-19. Наступного року плануємо багато цікавого, тому запрошуємо любителів екстриму до участі.
Також своїми враженнями поділилася учасниця заходу Дарія Борисович: Я на таборі вже удруге. Вперше мене туди запросив мій хлопець. Я страшно намучилася з мозолями й іншим, але позитивних вражень було набагато більше. Після Стежок я вже побувала на іншому таборі Звитяга, і зупинятися на цьому аж ніяк не планую.
Загалом, Весняний мандрівний табір Стежками князів Острозьких уперше пройшов у 2014 році. З того часу майже 400 хлопців і дівчат відвідали Рівненщину. Чимало з них під враженнями вступило в Острозьку академію. Наступний захід заплановано на весну 2022 року.

Автор: Олександр Подвишенний

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо