emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
24 Червня 2021 Відділ ДРАЦС у місті Хмельницькому 1577

Друзі, сьогодні дамо відповіді на ще кілька запитань, які вас цікавили, щодо сфери державної реєстрації актів цивільного стану
В банку сказали, що треба після зміни прізвища змінити його і в реєстрі Мінюсту. Як це зробити? Скинути на якусь пошту свідоцтво про шлюб і фото паспорта?
️ Внесення відомостей про народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть здійснюється відділами державної реєстрації актів цивільного стану шляхом складання актового запису цивільного стану в електронному вигляді у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян та на паперових носіях.
Так, при державній реєстрації шлюбу наречена, наречений, зокрема, має право обрати прізвище нареченого (нареченої), або приєднати до свого прізвища прізвище нареченого. Таке волевиявлення нареченої фіксується відділом державної реєстрації актів цивільного стану при подачі заяви, в актовому записі про шлюб на паперових носіях та одночасно у Реєстрі при державній реєстрації шлюбу.
️ У разі необхідності підтвердження зміни прізвища достатньо предявити свідоцтво про шлюб.
Яка різниця між урочистою реєстрацією та проведенням обряду?
️ Сімейним кодексом України передбачено, що шлюб реєструється у приміщенні органу державної реєстрації актів цивільного стану.
Державна реєстрація шлюбу може бути проведена як не урочисто, так і в урочистій обстановці за заявою наречених. У цьому випадку обовязковим є тільки оплата державного мита.
Водночас, законодавством України передбачено, що відділи ДРАЦС можуть надавати платні послуги, у тому числі щодо організації та проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу, як традиційних так і скорочених (зокрема, обрядів ювілеїв весілля, обрядів заручин), організація виїзних церемоній тощо, з використанням різноманітних елементів урочистості.
Що таке санітарний день у відділах ДРАЦС, та чи здійснюється прийом громадян в цей день?
️ Наказом Міністерства юстиції України Про підвищення ефективності роботи
відділів державної реєстрації актів цивільного стану у відділах ДРАЦС установлено однин санітарний день на місяць для обробки приміщення архівосховища відділу, інформація про який відображається у графіках роботи та прийому громадян у відділах ДРАЦС. В такий день прийом громадян не здійснюється.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо