emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Липня 2021 Відділ ДРАЦС у місті Хмельницькому 1088

1️⃣4️⃣ днів оплачуваного "декрету" при народженні дитини️
У квітні цього року було прийнято закон, яким надано відповідне право для чоловіків та інших членів сімї малюка. А вже цього тижня Уряд затвердив Порядок надання такої відпустки.
Так, до числа осіб, які мають право на таку відпустку, належать:
чоловік, дружина якого народила дитину;
батько дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, за умови що вони спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки;
баба або дід, або інший повнолітній родич дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір'ю (одиноким батьком).
️ Скористатися додатковою оплачуваною 14-денною відпусткою можна впродовж 3️⃣ місяців з дня народження дитини.
Також у Порядку наведено визначення термінів, якими слід керуватися при наданні такої відпустки (одинока мати, одинокий батько, інший повнолітній родич дитини) та визначено перелік необхідних документів для кожної категорії осіб.
️ Так, для підтвердження статусу одинокого батька такі особи додають свідоцтво про смерть матері дитини або рішення суду про позбавлення її батьківських прав, визнання безвісно відсутньою чи оголошення померлою.
️ Для підтвердження статусу одинокої матері такі особи також додають копію витягу з Книги реєстрації народжень (якщо немає свідоцтва про народження дитини, в якому відомості про батька дитини внесені в установленому порядку за вказівкою матері) або свідоцтво про смерть батька дитини чи рішення суду про позбавлення його батьківських прав, визнання безвісно відсутнім чи оголошення померлим.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо