emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Липня 2021 Пресслужба ХОССЦ 1828

Відкритий лист щодо публікації, яка не відповідає дійсності, інтернет-виданнями Суспільне|Новини та Суспільне Поділля.

На сторінках інтернет-видання Суспільне|Новини 12 липня 2021 року побачила світ стаття Першу операцію ендоваскулярної судинної хірургії виконали у Хмельницькому за авторством Лесі Боровець. Також на YouTube-каналі Суспільне Поділля був розміщений відео сюжет з аналогічною назвою і змістом.

У цих матеріалах йдеться про ендоваскулярну судинну хірургію, і що саме зараз хірург обласної лікарні Олександр Коломієць провів перше подібне втручання в Хмельницькій області, наводяться розповіді п.Коломійця, що на Хмельниччині подібні операції досі не виконували і ми проводимо вперше в нашій області ці операції.

Ендоваскулярна хірургія це малоінвазивні операції на судинах, які проводяться без розрізів через невеликі проколи на шкірі під рентгенівським (ангіографічним) контролем в спеціальній операційній.

З метою надання обєктивної інформації повідомляємо, що подібні операції почали виконувати у Хмельницькій області у далекому 2004 році з моменту створення у Хмельницькій обласній лікарні спеціалізованого відділення кардіо- і ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології. Саме там молодий колектив фахівців на чолі з кардіохірургом Андрієм Кланцою почав застосовувати на практиці новітні методики оперативних втручань, в тому числі і ендоваскулярну хірургію.

З того часу, ендоваскулярні втручання на судинах серця та периферійних судинах з використанням ангіографічних систем регулярно виконувались хмельницькими кардіохірургами. Спочатку на базі Хмельницької обласної лікарні, а після реорганізації та продовження діяльності у новому статусі, як комунальне некомерційне підприємство Хмельницький обласний серцево-судинний центр Хмельницької обласної ради на власній базі.

Наразі, у КНП Хмельницький обласний серцево-судинний центр Хмельницької обласної ради (за адресою: м.Хмельницький, вул.Володимирська, 85), працює реперфузійний центр, у якому створена катетеризаційна лабораторія і встановлені дві ангіографічні системи експертного класу Optima IGS 330. Тут щоденно проводиться до десятка ендоваскулярних втручань на судинах. Подібний реперфузійний центр вже третій рік поспіль працює і проводить аналогічні втручання у м.Камянець-Подільський.

Інформація про те, що першу операцію ендоваскулярної судинної хірургії виконали у Хмельницькому у 2021 році є недостовірною, а заяви про причетність п.Коломійця дивними і неправдивими. Також викликає сумнів професійна компетентність автора цього матеріалу Лесі Боровець.

Ми переконані, читачі та глядачі мають право отримувати правдиву та неупереджену інформацію, особливо, коли мова йде про здоровя та життя людей. Тому просимо, офіційно спростувати наведені твердження, а самі матеріали вилучити з інформаційних джерел, або привести до рівня, який відповідатиме статусу Національної суспільної телерадіокомпанії України.

За дорученням трудового колективу КНП ХОССЦ
Тетяна ПОЛОНЧУК, заступник директора з медичної частини

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо