emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
31 Жовтня 2021 Александра 1207

Пентелейчук А.В студентка 2 групи, 2 курсу, Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю В., асистент кафедри акушерства та гінекології, Буковинського державного медичного університету
Тема: Кому рекомендовано застосувати Внутрішньоматкову контрацепцію?
Наразі існує велика кількість методів контрацепції. З них можна самостійно або ж із лікарем обрати вид контрацепції, який захистить вас від небажаної вагітності та захищатиме від небезпечних хвороб.
Що таке контрацепція?
Контрацепція це методи попередження небажаної вагітності та збереження репродуктивного здоровя.
Наразі існує безліч методів контрацепції, але треба памятати що серед усіх немає 100% ефективних, окрім утримання від статевих контактів.
Ефективність контрацепції залежить від типу, який ви використовуєте, а також від правильності застосування.
Один з ефективніших методів контрацепції є Внутрішньоматкова контрацепція
Внутрішньоматкова спіраль це мяка невеличка пластикова трубка з двома відростками. Відростки перекривають прохід до маткових труб, цим самим не допускаючи сперматозоїди. Їх встановлюють на тривалий період від трьох до пяти років. Він захищає від небажаної вагітності на 98%.
Існує три покоління внутрішньоматкових контрацептивів:
1. Немедикаментозні пластмасові ВМК;
2. Мідьвмісні, срібловмісні та золотовмісні ВМК.
3. Гормонвмісні ВМК
Показання до данного методу контрацепції: висока ступінь захисту, відсутність порушення нормального гормонального фону, більш тривалий термін використання, ніж у інших видів контрацепції, метод не пов'язаний із статевим актом, метод не впливає на грудне вигодовування, у методу мало побічних ефектів, після вилучення відразу можливість завагітніти відновлюється
Які жінки можуть використовувати внутрішньоматкову контрацепцію: жінки будь-якого віку, жінки після пологів, жінки після аборту, жінки, які мають низький ризик зараження інфекцій що передаються статевим шляхом, жінки, які хочуть забути про необхідність щоденного вживання таблеток.

Але треба памятати про протипоказання і недоліки до внутрішньоматкової спіралі
Протипоказання: вагітність, індивідуальна непереносимість будь-якого компонента спіралі, маткові кровотечі, важкі запальні захворювання внутрішніх органів, непереносимість компонентів спіралі (мідь, левоноргестрел), відсутність пологів, рак шийки або тіла матки
Недоліки: випадання спіралі з порожнини матки, висока ймовірність настання позаматкової вагітності, великий ризик інфікування маткової порожнини і запальних процесів, можливість вростання в матку, відсутність захисту від статевих інфекцій для жінки, яка не має постійного сексуального партнера, висока вартість
Як і коли вводять спіраль?
Цю процедуру здійснюють тільки в медичних установах. Зазвичай спіраль упакована в стерильні пакети зі спеціальними пристосуваннями, що дозволяє ввести спіраль в порожнину матки на гінекологічному кріслі за 2-3 хвилини. Шийки матки попередньо змащують дезинфікуючим і знеболюючим растровом. При введенні спіралі величезне значення має дотримання стерильності. Більшість жінок переносять цю маніпуляцію легко і безболісно. Деякі відчувають легкий біль, нудоту і запаморочення. Рідше введення спіралі супроводжується короткочасною сильним болем, яка може викликати непритомний стан, нудоту і т.д. Ці відчуття швидко проходять. Кращий термін для постановки спіралі - останні дні менструацій, перші 6 тижнів після пологів, спіраль також може бути введена під час медичного аборту.

Однак перед вибором методу контрацепції варто все ретельно обміркувати, взяти до уваги стан здоров'я, регулярність статевого життя, вимоги до контрацептиву, отримати консультацію лікаря і тільки після цього робити вибір.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо