emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Листопада 2021 Пресслужба ХОССЦ 1159

Як у Хмельницькому одночасно рятували двох пацієнтів з інфарктами.

Кількість пацієнтів з гострими станами (такими, як інфаркт міокарда, передінфарктний стан) на теренах Хмельницької області невпинно зростає. Коронавірусна інфекція та ускладнення, які вона викликає, також робить свій внесок в цю невтішну статистику. Все частіше у реперфузійному центрі на базі КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" трапляються випадки, коли машини екстреної допомоги одночасно привозять кількох пацієнтів з гострими станами, які потребують невідкладної допомоги.

Так сталося і сьогодні, коли до нас одночасно доправили двох пацієнтів з інфарктами міокарда: хмельничанина та мешканця Ярмолинеччини. В такі моменти (коли відлік іде на хвилини), ми починаємо дякувати Богу, державі, керівництву області, директору всім, хто зробив так, що у нас є дві ангіографічні системи, чергує дві бригади спеціалістів і ми можемо без зволікань почати проводити життєвонеобхідні заходи обом хворим.

Одночасно проводили невідкладні ендоваскулярні втручання в умовах катетеризаційної лабораторії: лікар-хірург серцево-судинний Андрій ДАНИЛЮК, лікар-кардіолог інтервенційний Михайло ГЛАДІЙ, асистенти Валентина БАЗАРНИК та Роман ПРИЛЕПА, лікарі-анестезіологи Юрій ГОРДЄЄВ та Руслана ГРИГОРУК, операційні медичні сестри Ольга ДРАЧ та Анна СНІЦАР, молодші м/с Ріта КЛЯШТОРНА та Інна НІКОЛАЙЧУК.

У одного пацієнта під час проведеної коронарографії під дією медичних препаратів судина "відкрилася", іншому після коронарографії провели невідкладне стентування судин серця. Обидва пацієнта в стабільному стані переведені в палату інтенсивної терапії відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології для подальшої реабілітації та терапії.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо