emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Листопада 2021 Ошер 1437

Шафра.О., студентка 2 групи, 2 курс, Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю.В., асистент кафедри акушерства та гінекології, Буковинського державного медичного університету

Планування сімї, чи варто думати про це заздалегідь ?
Перш за все у плануванні сімї, повинні бути хороші та близькі стосунки які є одним з найважливіших компонентів для створення щастя і процвітання в житті . Те, що дійсно робить людей щасливими і здоровими і це не успішна карєра чи гроші, а хороші стосунки, які дозволяють відчувати задоволення, сенс, впевненість, любов, радість і задоволення. Коли поруч з нами близька людина, ми заряджаємося енергією та позитивними емоціями, наше почуття щастя стає більшим, і ми краще справляємось із викликами долі.
Планування сімї зберігає та покращює здоровя жінок та дітей. Відповідальність за планування сімї лягає на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне - практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку.
Сьогодні реальність така, що близько 60% молодих людей мають досвід статевого життя до 18 років. Таким чином період небезпеки небажаної вагітності збільшується, а знання про те, як її уникнути, мають далеко не всі, це призводить до того, що зараз лікарів не дивує вагітність у дівчаток 13-19 років. Навряд чи знайдеться хоча б одна людина, яка позитивно ставиться до абортів.Кожен десятий аборт у молодих жінок до 19 років. Близько 30-50% абортів у жінок старше 19 років повторні. Аборт негативно впливає на перебіг наступних вагітностей так що у майбутньому проявляється порушенням менструального циклу, мастопатіями, безплідністю.
Чи ватро подумати про це заздалегідь?
Незалежно від того, чи думаєте ви завагітніти в перший раз або у вас вже є діти, дуже важливо думати про планування сім'ї адже це запорука здорової надії.
Усвідомлення того, чи хочете ви, щоб в найближчі кілька років у вас з'явилися сімя та діти, допоможе вам і вашому партнерові вибрати відповідний методи контрацепції такі як: протизаплідні таблетки, протизаплідні ін'єкції, імплантати або внутрішньоматкову спіраль (ВМС) чи інші засоби контрацепції.
Планування сім'ї також допомагає визначити, коли ви могли б приступити до планованого зачаття, що найчастіше рекомендується за рік до настання вагітності.
Після народження первістка планування сім'ї набуває нового змісту.
Поява ще однієї дитини змінить життя вашої родини. Чи готові Ви і ваш партнер знову піклуватися про немовля? Як Ваша дитина або діти відреагують на те, що ви приділяєте більше уваги новому малюкові?
Також важливо враховувати перерви між вагітностями. У той час як у вас і у вашого партнера є свої міркування в плані різниці у віці ваших дітей, деякі дослідження показують, що занадто короткий або довший інтервал між вагітностями може становити загрозу як для здоров'я матері, так і дитини.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо