emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Листопада 2021 Мирослава 970

Романюк М.М., студентка 2 курсу, 2 групи, Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю.В., асистент кафедри акушерства та гінекології, Буковинського державного медичного університету

БЕЗПЛІДДЯ ПРОБЛЕМА СУЧАСНОСТІ
На сьогоднішній день безпліддя - це велика проблема з якою стикається кожне п'яте подружжя в світі і Україна є не винятком, щонайменше мільйон пар не можуть зачати дитину. Тому мрії молодих пар стати батьками здаються нездійсненними і перетворюються на трагедію.
На безпліддя зазвичай страждають жінки,але в багатьох випадках причиною бездітності пари є чоловік.Також дуже часто проблеми з зачаттям є у обох партнерів.
Серед основних причин у жінок визначають: вік, непрохідність маткових труб, проблеми з овуляцією, ендометріоз, фіброзні пухлини ,стрес ,наслідки абортів, патології матки та її придатків, генетичні захворювання тощо.
Серед основних причин у чоловіків визначають: вік, куріння, вживання наркотичних речовин, інфекції, травми статевих органів, ожиріння, низька кількість сперматозоїдів, сидячий спосіб життя і брак руху ,високі фізичні навантаження,авітаміноз, стрес тощо.
Згідно з рекомендаціями ВООЗ, обстеження з приводу безпліддя слід починати: за відсутності вагітності у жінок до 35 років протягом 1 року регулярного статевого життя без застосування контрацепції, у жінок старших за 35 років протягом 6 місяців регулярного статевого життя без контрацепції.
Діагностика безпліддя проводиться на підставі збору анамнезу, фізикального обстеження, лабораторних та інструментальних методів діагностики. Під час опитування лікар уточнює тривалість безпліддя, наявність, результат і ускладнення попередніх вагітностей, використання контрацепції, характер статевого життя. Обов'язково враховуються вік, вага, наявність шкідливих звичок, вживання ліків, наявність важких фізичних навантажень. У жінок оцінюється менструальна функція та гінекологічний статус.
Обстеження безплідної пари:
Чоловіки : аналіз сперми, оцінка функції сперміїв, цитогенетичні дослідження, тест на здатність сперміїв до міграції, урологічні дослідження, акросомная реакція, біопсія яєчок, варикоцеле, тест на гіпоосмотичне набухання, вазографія, тест на здібність до проникнення в ооцит, сексуальні порушення або порушення еяколяції, імунологічні, мікробіологічні, ендокринологічні дослідження, генетичні дослідження.
Жінки: базальна температура тіла (БTT), лапароскопія, гормональні тести, гістероскопія, тубоскопія, цитологічні дослідження вагіни, цервікальні зміни, імунологічні дослідження, тест на гістосумісність, біопсія ендометрія , ультразвукове дослідження, гістеросальпінгографія (ГСГ), мікробіологічні і серологічні дослідження, пост-коїтальний тест (ПКТ)

Лікування безпліддя направлено на відновлення репродуктивної функції. Сучасними ефективними методами лікування є медикаментозна терапія, ендоскопічні методи лікування та використання допоміжних репродуктивних технологій.
Серед сучасних репродуктивних технологій лікування безпліддя виділяють: перенесення гамет ,ембріонів у маткові труби ,екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ),сурогатне материнство, штучна інсемінація спермою чоловіка чи донора, кріоконсервація сперматозоїдів ,ембріонів та яйцеклітин, додаткові методи репродукції з допомогою донорських ооцитів та ембріонів.
Здоров'я репродуктивних органів також потребує особливої уваги тому краще завчасно попередити безпліддя ніж потім його лікувати.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо