emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Листопада 2021 Ела 2249

Я вагітна. Як розпізнати вагітність на ранніх стадіях?
Взагалі що таке вагітність і як організм до неї готується?Давайте розберемось. Менструальний цикл це процес дозрівання яйцеклітини. У першій його половині в яєчнику зріє яйцеклітина, яка потім виходить у маткову трубу. Ця подія називається овуляція. Дозріла яйцеклітина добу чекає на сперматозоїд, а організм готує матку до майбутньої вагітності: створює подушку з ендометрію (внутрішнього шару матки), щоб заплідненому яйцю було зручніше прикріпитися і почати розвиток. Якщо запліднення не трапилося , то і яйцеклітина, і подушка викидаються починається менструація. Тобто якщо вагітність настала то менстуація відсутня.
Зазвичай питання про перші ознаки вагітності торбує жінок, які живуть статевим життям ,але не планують вагітніти. Часто трапляється так, що жінка в перші дні вагітності не підозрює про свій стан. Є декілька перших ознак ,які свідкують про це ще до затримки менструації. Для того ,щоб зрозуміти настання вагітності потрібно прислухатись до власного тіла ,адже воно подає різні сигнали про настання вагітності.
Про настання вагітності свідчать багато різних фактів і ось один із них це біль внизу живота. Зазвичай він буває перед настанням місячних,тому здаєтся що це нічого важливого ,адже скоро критичні дні. Однак неприємні відчуття внизу живота під час вагітності зявляються раніше ,ніж зазвичай ,аж на 57 діб. коли вони повторюються щодня ,а місячні відсутні можна зрозуміти ,що вагітність настала. Однак варто розуміти ,що болі внизу живота можливі не тільки через вагітність ,тому краще проконсультуватися з лікарем.
Ще одним фактором є зміни ,які стосуються грудей. Вони надчутливі ,стають помітними вени на молочних залозах ,темнішають або болять соски.
Також до перших ознак можна віднести втому ,тобто якщо тиждень тому, втомившись від емоційного чи фізичного навантаження, можна було легко відновити сили, то з настанням вагітності втома тільки накопичується.
На ранньому терміні вагітності також спостерігаються часті походи в туалет. Це може проявлятись через зміну гормонального фону. Жінка може частіше відвідувати туалет, особливо вночі ,це все відбувається тому що матка збільшується і тизне на сечовий міхур.
Також можна слідкувати за змінами нюху та смаку. На ранніх стадіях вагітності жінка вже починає помічати запахи, яким раніше не надавали значення. Улюблені парфуми не подобаються. Якщо помітили, що хочеться чогось незвичного, як-от соленого кавуна наприклад, є привід задуматись. Також до перших симптомів вагітності можна віднести і зниження памяті чи неуважність. Але саме затримка місячних -є головним ознаком вагітності. Якщо ви ведете регулярне статеве життя, маєте регулярний менструальний цикл, та раптом сталася затримка, то є вагомі підстави підозрювати вагітність. Можете провести домашній тест, а краще одразу звернутися до лікаря. Якщо у вас зявилися деякі з цих симптомів -це дійсно може бути привідом задуматись.
Мельницька Е.В.,студентка 2 курсу ,2 групи ,Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю. В., асистент кафедри акушерства та гінекології, Буковинського державного медичного університету

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо