emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Листопада 2021 Анна 1501

Фактори які зумовлюють розвиток багатоплідної вагітності.
Багатоплідною вагітністю називають вагітність, за якої в організмі жінки розвивається два плоди або більше. Багатоплідними пологами називають народження двох і більше дітей.
Відомо безліч чинників, що провокують виникнення багатоплідності. Розвиток багатоплідної вагітності відбувається з наступних причин: схильність до багатоплідності передається у спадок, навіть через кілька поколінь. Якщо чоловік або дружина сталися з багатоплідної вагітності, або у їх родичів були випадки народження близнюків, шанси на появу кількох малюків відразу різко зростають. Також найпоширеніша причина - в крові жінки занадто висока концентрація фолікулостимулюючого гормонна зростає впливає на ріст фолікулів і сприяє дозрівання декількох яйцеклітин одночасно. Його кількість зростає при генетичній схильності, після штучної стимуляції овуляції, вагітності, скасування оральних контрацептивів. А так же екстракорпоральне запліднення або простими словами, штучне запліднення, включає в себе гіперстимуляцію яєчників, дана міра необхідна для кількості дозрілих яйцеклітин. Крім того, багатоплідна вагітність трапляється після підсаджування в дітородний орган вирощених в пробірці, вже запліднених яйцеклітин. Кількість пологів теж грає важливу роль. Чим більше перенесених родових процесів, тим вище ймовірність двухплодного зачаття. Понад 30% жінок при 4-ї вагітності виробляють на світ двійню або трійню. У жінки старше 35 років здатність до зачаття знижується, оскільки овуляція стає нерегулярною. У підсумку гормони поступово накопичуються, і під час овуляції їх підвищена концентрація призводить до розвитку декількох яйцеклітин.
Тимчук А.І студентка 2 групи 2 курсу, Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю.В асистент кафедри акушерства та гінекології, Буковинського державного медичного університету

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо