emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Листопада 2021 Мирослава 1900

Що нам підказує про початок пологової діяльності?
Коли всі терміни вказують на наближення пологів, сумка в пологовий будинок готова, залишилось просто дочекайтеся цього моменту і якомога швидше взяти на руки своє малесеньке щастя. Період очікування сповнений хвилювання: жінка розуміє, що пологи можуть розпочатися в будь-який момент, і її емоції змішуються зі страхом, хвилюванням і довгоочікуваною зустріччю. Тому майбутні мами прислухуються до себе в період вагітності, сподіваючись розпізнати ознаки пологів.
Ознаки початку пологів і зміни в жіночому організмі
Найкращим часом для пологів вважається період після 38-го тижня. У цей період жіночий організм починає готуватися до цієї події. Рівень гормонів, що відповідає за виношування плоду, в крові вагітної падає, а рівень іншого гормону, що викликає пологи, підвищується.
Момент пологів настає, коли рівень гормону досягає своєї межі. Ця гормональна зміна в організмі впливає на стан жінки і віщує початок пологів. Симптоми, які свідчать про настання пологів, можуть не зявлятися одночасно і відчуватися по-різному, адже організм кожної жінки має свої особливості. Незадовго до народження малюк вже знаходиться в стані готовності. Його голівка більш занурена в тазове кільце, тому живіт жінки трохи опущений. На цьому етапі вона відчуває наступні зміни: полегшення,дихати стає легше, зручніше сидіти,нормалізується травна система також зникає печія тощо.
Однак можуть виникнути й інші неприємні явища: в матері частішає сечовипускання, тому що плід опускається і тисне на сечовий міхур і органи малого тазу. Матка і головка можуть опуститися саме перед пологами або за декілька тижнів до них.
Розширення кісток таза
Жінки можуть відчувати сильний біль у попереку перед пологами через розширення крижів. Малюк став міцнішим і важчим, він збирається покинути гніздо щоб зустрітись з мамою, тому стає все нижче і нижче, від чого розширюються тазові кістки. Для зняття болю і дискомфорту лікарі рекомендують ряд спеціальних вправ або плавання.
Перейми Брекстона-Гікса
Перейми Брекстона-Гікса це розминка тіла перед пологами. Перші помилкові перейми можуть виникнути вже на 30-му тижні, але частота збільшується з 37-го тижня до 39-го тижня. У цей час жінка може уявити, те що відчуватиме перед пологами, але помилкові перейми не такі болючі, але інтервал більший. Перші перейми перед пологами відбуваються кожні 20 хвилин, потім час між переймами скорочується. Причому помилкові сутички бувають нерівномірними, і проміжок часу між ними може збільшуватись або зменшуватись. Крім того, тренувальні перейми не посилюються, їх мета розминка, а не розкриття матки.
Відходження навколоплідних вод
Основна ознака наближення пологів, до початку процесу - відходження навколоплідних вод. За нормальних обставин час відкриття плодового міхура не повинно бути раніше середини першої фази пологів. Тобто шийка матки відкрита лише наполовину, і майбутня мама встигає викликати швидку допомогу. У цей час малюк почувається незатишно. Після відходу вод плід і матка дуже сприйнятливі до зовнішніх інфекцій, тому потрібно якомога швидше викликати швидку допомогу. Розрив сечового міхура зазвичай безболісний. Це може статися раптово без будь-яких попереджувальних ознак, таких як судоми, перейми або позиви до сечовипускання. Щоб уникнути помилкових тривог, не плутайте звичайні виділення з відходженням вод, перед пологами лікарі рекомендують замість прокладок носити бавовняні пелюшки. Виділення залишаться на поверхні, а пелюшка вбере воду.
Передпологові перейми
Ознаки початку пологів - регулярні та динамічні перейми. Ці перейми починається з короткого спазму, який не дуже болючий. Вони відбуваються з ритмічною періодичністю,а інтервал між ними поступово зменшується. Пауза дозволяє матері відновити сили і відпочити перед наступними переймами, тому що кожні перейми будуть посилюватися і викликати у матері біль. Процес скорочення допомагає розкрити шийку матки, щоб плід міг покинути матку. Перші ознаки пологів зявляються за деякий час до початку. За цей час майбутній мамі та її родичам необхідно підготуватися до довгоочікуваного заняття зібрати пакет необхідних речей, документів і чекати на появу здорового малюка.
Романюк М.М., студентка 2 курсу, 2 групи, Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю.В., асистент кафедри акушерства та гінекології, Буковинського державного медичного університету.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.72
39.74
42.23
42.25

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо