emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Листопада 2021 Еліна 1780

Як запобігти загрозі викидня?
Викидень переривання вагітності з моменту зачаття до 22 тижнів вагітності. За підрахунками фахівців, кожна пята вагітність зривається на ранніх термінах, ще до настання затримки. Жінка в такому разі не помічає змін у своєму стані та сприймає кровотечу, як чергову менструацію. Коли лікарі говорять про загрозу викидня, вони передбачають високу ймовірність переривання вагітності. Але ризик не лікується, необхідно визначити причину невиношування та прийняти рішення про необхідність порятунку ембріону. У більшості випадків викидень є біологічно доцільним, тому ніяка терапія не потрібна. Зупинити викидень, який вже почався, дуже непросто, тому треба намагатися не допустити його.
Як все-таки уберегтись від викидня?
Щоб зменшити ризик викидня на ранніх термінах, необхідно ретельно планувати вагітність. Простежити у себе всі симптоми можливих захворювань, здати всі можливі аналізи. Щоб майбутні батьки нічого не упустили, в жіночих консультаціях існують кабінети з планування сімї. Необхідно вчасно ставати на облік в жіночу консультацію і сумлінно виконувати всі призначення і рекомендації. Потрібно категорично відмовитися від шкідливих звичок. Уникати стресів, надмірної емоційності, конфліктів. Відмовитися від виконання важкої фізичної роботи і підйому важких предметів (оптимально при можливості взяти відпустку на час критичного періоду 8 12 тижнів). Нормалізувати режим дня і відпочинку. Переглянути своє харчування (відмовитися від різних дієт, фаст-фуду). Якщо це можливо, не здійснювати подорожей на далекі відстані, особливо повязані зі зміною клімату та часового поясу. Уникати прийому ліків (антибіотиків, нестероїдних протизапальних препаратів та деяких інших). Уникати травм живота, падінь. Прийом фолієвої кислоти за 3 місяці до зачаття. Ведення здорового способу життя. Корекція і стабілізація хронічних гінекологічних та екстрагенітальних захворювань. Обстеження, а при необхідності лікування прихованих статевих інфекцій. Проведення планових щеплень не пізніше, ніж за 3 місяці до зачаття.
Отже, викидні або завмерла вагітність за останні кілька років, на жаль, досить часте явище. Деякі радять змиритися, просто прийняти ситуацію як Бог дав, Бог взяв. Лікарі ж наполягають на тому, що тільки ретельний підхід, своєчасне обстеження пари допоможе не тільки запобігти зриву, але виносити і народити здорову дитину.
Мамро Е.В., студентка 2 курсу, 2 групи,
Буковинського державного медичного університету
Цисар Ю.В., асистент кафедри акушерства та гінекології,
Буковинського державного медичного унівеситету

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо