emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Листопада 2021 Відділ ДРАЦС у місті Хмельницькому 1907

Часом так трапляється в житі сімейних пар, що подальше спільне проживання та збереження шлюбу стає неможливим. У такому випадку подружжя, яке не має дітей, має право подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про розірвання шлюбу.
Шлюб розривається органом ДРАЦС за заявою подружжя, яке не має дітей (мається на увазі дітей до 18 років) та за заявою одного з подружжя, якщо другий з подружжя визнаний безвісно відсутнім або недієздатним. Шлюб розривається незалежно від наявності між подружжям майнового спору.
Якщо один із подружжя через поважну причину не може особисто подати заяву про розірвання шлюбу до органу ДРАЦС, таку заяву, справжність підпису на якій має бути нотаріально засвідченою , або прирівняну до неї, від його імені може подати другий із подружжя.
Розірвання шлюбу, здійснене органами ДРАЦС, засвідчується свідоцтвом про розірвання шлюбу, зразок якого затверджує Кабінет Міністрів України. У разі розірвання шлюбу, орган державної реєстрації актів цивільного стану складає відповідний актовий запис після спливу місяця від дня подання заяви про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей, якщо вона не була відкликана.
Якщо подружжя через поважну причину не може зявитися до відділу ДРАЦС для державної реєстрації розірвання шлюбу в установлений для них день, строк такої реєстрації на письмове прохання подружжя може бути перенесений на інший день. При цьому строк перенесення державної реєстрації розірвання шлюбу не може перевищувати одного року з дня подання заяви.
Якщо подружжя не зявилося для проведення державної реєстрації розірвання шлюбу і не повідомило про причину неявки протягом трьох місяців з дня подання відповідної заяви, заява втрачає чинність. У разі розірвання шлюбу органом ДРАЦС шлюб припиняється у день реєстрації розірвання шлюбу. Державна реєстрація розірвання шлюбу провадиться за місцем проживання подружжя або одного з них.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо