emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Листопада 2021 Яна 2830

Важливість користування презервативами
Небажана вагітність, інфікування ВІЛ та іншими інфекціями що передаються статевим шляхом це актуальні проблеми сьогодення, не лише в Україні, але й у цілому світі. Під прицілом цих проблем в першу чергу підлітки, які вступають в відкрите статеве життя не розуміючи загрози для їхнього здоровя. Існує безліч видів контрацепції, але кожен із них має певні особливості, які не всім підходять. Барєрні методи найпростіші і не менш надійніші за інші, але і тут не все так просто. Більшість із них захищають лише від вагітності, то ж як вберегти своє здоровя? Відповідь проста презервативи.
Презерватив це простий та надійний захист не лише від небажаної вагітності, але й інфекцій що передаються статевим шляхом. Проте, як показують дослідження, 41 % населення людей не знають як правильно ними користуватися.
Що потрібно знати про презервативи: існує 2 види чоловічі та жіночі. Жіночі презервативи мало розповсюджені та використовуються рідше, адже для користування ними потрібно дуже добре знати анатомію статевих органів жінки. Купувати їх краще в аптеках, туди презервативи потрапляють на пряму від постачальників, то ж ризик придбати неякісну підробку менший, а також є впевненість, що товар зберігався за дотриманням всіх правил та не зіпсувався. Важливо перевіряти термін придатності та цілісність обгортки перед використанням. Якщо мова іде про чоловічі презервативи, то обовязково звертаємо увагу на розмір. Якщо презерватив буде замалого розміру, то під дією тертя він порветься, якщо ж завеликого може зміщуватися.
То все ж таки, як правильно використовувати чоловічі презервативи?
Насправді все дуже просто: перевірте термін придатності та цілісність обгортки, розмір презерватива. Потягніть за зубчастий край та акуратно розірвіть обгортку руками, не слід використовувати підручні засоби по типу ножниць чи ножа. Витягніть презерватив та ще згорнутим розташуйте його на головці статевого члена. Затисніть двома пальцями кінчик презерватива, щоб випустити повітря і залишити місце для збирання сперми. Розправте презерватив у напрямку основи статевого члена. Після використання акуратно зніміть презерватив, притримуйте в районі основи.
Також, важливо дотримуватися кількох важливих НЕ
Не використовуйте протерміновані вироби.
Не використовуйте презерватив довше 30 хвилин.
Не використовуйте презерватив повторно.
Не використовуйте два презервативи одночасно з метою надійнішого ефекту, сила тертя лише збільшиться і порвуться обидва.

Не потрібно соромитися цієї теми, про це мають знати усі.

Залишайтеся здоровими та свідомими.

Нігай Я. С., студент 2 курс 2 група, БДМУ
Цисар Ю. В., асистент кафедри акушерства та гінекології, БДМУ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо