emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Грудня 2021 Марія 1986

Інфекції, що передаються статевим шляхом

ІПСШ інфекції, що передаються статевим шляхом це захворювання, що виникають в результаті незахищених статевих контактів. В усьому світі кожного року реєструється декілька мільйонів випадків захворювання. Збудниками таких інфекцій є понад 30 різних мікроорганізмів, серед яких виділяють віруси, бактерії, грибки.
Найчастіше захворювання передаються статевим шляхом.
Крім того, ІПСШ можуть передаватись дитині від матері під час вагітності та пологів, що може призвести до внутрішньоутробної загибелі плоду або народження дитини із вродженими вадами, що можуть бути несумісними із життям новонародженого та призвести до інвалідизації дитини й довічного страждання батьків, дивлячись на хворобу дитини.
До даних інфекцій відноситься: СНІД, сифіліс, гонорея, хламідії, мікоплазми, вірус папіломи людини, який викликає рак шийки матки, генітальний герпес, гепатит В, грибки кандіда, трихомонади, бактеріальний вагіноз та інші.
У зоні ризику перебувають особи, які починають статеве життя у ранньому віці, часто змінюючи сексуальних партнерів, недотримуючись правил особистої гігієни; практикують випадкові та швидкоплинні сексуальні контакти з малознайомими партнерами та не користуються захисними засобами презервативами.
Рідше причиною інфікування стає побут, коли використовуються особисті речі інфікованої людини: рушники, мило, мочалка, білизна.
Частіше інфікування проявляється наступними ознаками: вагінальні виділення у жінок; виділення із сечівника у чоловіків; свербіж, почервоніння, набряк слизових оболонок в зоні статевих органів; больові сечовипускання; біль, дискомфорт в нижніх відділах живота; дискомфорт і біль при статевому акті; підвищення температури тіла; збільшення лімфатичних вузлів; загальна слабкість; порушення менструального циклу у жінок; безпліддя у сімейної пари, як розплата за легковажність та безвідповідальність за своє здоровя; запалення матки, придатків, і як ускладнення, з часом виникають запалення очеревини, та необхідність оперативного лікування.
Таке ускладнення може призвести до необхідності видалення матки та придатків, що призводить до інвалідизації жінок; значні витрати коштів на лабораторну діагностику, медикаментозне лікування.
Профілактика ІПСШ.
Проводити профілактику завжди легше та дешевше, ніж лікувати хворобу. Найбезпечніший варіант це сексуальне життя з одним постійним та перевіреним статевим партнером, а також захищені статеві акти презервативом, проходження регулярних медичних оглядів у гінеколога, уролога.
Хворі особи, коли дізнаються, про зараження статевою інфекцією стають психологічно пригніченими це призводить до депресії, сімейних конфліктів. Більшість пацієнтів з ІПСШ потребують допомоги психолога.
При появі вище викладених симптомів не займайтесь самолікуванням, звертайтесь до фахівців.
Не допускайте переходу захворювання у хронічну форму.

Пам`ятайте, про своєчасній діагностиці і успішному лікуванні жодне захворювання не стане вам вироком!!!

Марія Цибуляк та Марина Гресько

Буковинський державний медичний університет

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо