emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Грудня 2021 Тетяна 2104

Які найпоширеніші та небезпечні для жінки гінекологічні захворювання?
Топ-5 найбільш поширених гінекологічних захворювань, актуальних для України, наступні:
5. порушення менструального циклу;
4. ерозія шийки матки;
3. кіст яєчника;
2. міома матки;
1. запальні захворювання, в тому числі інфекції, що передаються статевим шляхом.
Яка природа цих хвороб, що впливає на їх розвиток і перебіг?
Причинами незапальних захворювань можуть стати багато факторів: стресові ситуації, виснаження організму, спадкова схильність, ендокринні та інфекційні захворювання, зміна клімату, патологічні захворювання яєчників, а також навіть найменше зниження імунітету.
Причиною запальних захворювань статевих органів є потрапляння хвороботворних організмів у статеві шляхи жінки. Цьому сприяє недотримання правил особистої гігієни та гігієни сексу, а також випадкові статеві зв'язки, що, крім іншого, загрожують небезпекою зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом.
Які симптоми цих гінекологічних хвороб?
Тривожні симптоми, що вказують на наявність якого-небудь захворювання з боку статевої сфери:
1. незвичайні виділення з піхви;
2. неприємний запах виділень;
3. печіння і сверблячка в області зовнішніх статевих органів;
4. кров'янисті виділення з піхви в період між менструаціями;
5. порушення менструального циклу;
6. підвищення температури;
7. прискорене (порівняно із звичайним) сечовипускання;
8. біль при статевому акті;
9. біль внизу живота (в області малого тазу);
10. біль в паху.
Нажаль, є ціла низка хвороб, при яких довго немає ніяких симптомів, а коли нарешті вони зявляються, то лікування може бути не достатньо ефективним. В таких випадках без профілактичного огляду не обійтись.
Міома, кіста і інші хвороби - як вони впливають на загальне та репродуктивне здоров'я жінки?
У статевих органах жінки, частіше в матці і яєчниках, можуть розвиватися доброякісні утворення. З них найчастіше зустрічаються міома матки і кіста яєчника. У більшості випадків при міомі матки порушується менструальний цикл (рясні тривалі менструації аж до маткової кровотечі). Міома може протікати безсимптомно, проте при цьому захворюванні можуть відбуватися самоаборти, спостерігається безпліддя, анемія. З усіх випадків міоми тільки половина потребує лікування. Методи і способи лікування визначаються виключно індивідуально з урахуванням репродуктивного віку жінки, досягнення вузлами певних розмірів, певної локалізації міоми, порушення функції сусідніх органів. В даний час існують як консервативні, так і хірургічні (більшої актуальності набувають малоінвазивні) методи лікування міоми матки. І тільки лікар може визначити найефективніший метод лікування, необхідний у конкретному випадку.
У яких випадках необхідно вдаватися до нехірургічного лікування? А в яких - до хірургічного?
Наявність кісти в яєчнику - це лише симптом неоднорідної групи різних захворювань яєчника, починаючи від порушень процесів овуляції (фолікулярна кіста) до пухлинних захворювань (так звана кистома). Непухлинна кіста яєчника може ніяк не проявлятися і часто виявляється лише при ретельному гінекологічному обстеженні. Кіста яєчника при своєчасній діагностиці може добре піддаватися консервативному лікуванню. Проте можливий розрив кісти або перекрут її ніжки. В цьому випадку жінка потребує термінової госпіталізації та хірургічного лікування.
У якому віці найчастіше виникають гінекологічні хвороби? Чи є вікові захворювання?
Гінекологічні захворювання можуть переслідувати жінку протягом всього її життя. У молодому віці частіше зустрічаються запальні захворювання (в тому числі захворювання, що передаються статевим шляхом), порушення менструального циклу. В останні роки збільшується кількість жінок, що страждають на ерозії шийки матки. Це пов'язано з раннім початком статевого життя сучасних дівчат, частою зміною партнерів, зростанням венеричних та вірусних захворювань.
Надалі частіше відзначаються добpоякісні пухлини яйників, матки, молочних залоз.
Що робити для профілактики і лікування?
Гінекологи всього світу рекомендують проходити профілактичні огляди мінімум 1 раз на рік для того, щоб виявити захворювання на ранній стадії і попередити їх подальший розвиток. У сучасному світі застосовуються безболісні методи лікування гінекологічних захворювань.
Дорогі, милі дівчата та жінки, своєчасне звернення до лікаря дозволить Вам уникнути багатьох проблем зі здоров'ям. Будьте здорові і щасливі!
Канська Т. А., студент 2 курсу, 2 групи, БДМУ
Цисар Ю. В., асистент кафедри акушерства та гінекології, БДМУ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо