emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Січня 2022 Військова частина 3053 НГУ 1428

Святкова вечеря хмельницьких гвардійців:смачно й атмосферно, майже, як вдома
У Різдвяне надвечіря, з появою першої зірки на небі, збирається за столом вся родина, аби разом, за Святою вечерею, зустріти народження Христа, Сина Божого. Такою великою родиною для багатьох солдат, особливо строковиків, що служать у військовій частині 3053, є наразі родина гвардійська.
У Святвечір для них приготували вишукану святкову вечерю, аби створити атмосферу родинного кола, де б кожен відчув себе як вдома затишно та святково-піднесено.
Зі спільної молитви разом з військовим капеланом, отцем Володимиром розпочалася Різдвяна вечеря в солдатській їдальні частини. Священник благословив військовослужбовців з нагоди свята та освятив вечерю.
Стіл, як годиться у такі великі свята, був заповнений смачними й гарно поданими стравами.
На всі свята ми готуємо для гвардійців незвичайне меню, намагаємося урізноманітнити його, доповнити вишуканими та незвичними для щоденної їжі інгредієнтами, гарно оздобити страви, щоб все було по-святковому смачним. Усе це створює відповідний настрій, аби хлопці відчували себе, як вдома. Цього разу для солдатів на святковий стіл ми додали Різдвяні, можна сказати, тематичні страви: узвари, домашню ковбаску, холодець,заливне з риби, яловичину з булгуром, голубці, вареники з мясом, капустою та картоплею, пироги, котлети під білим соусом, бефстроганов, різотто, запіканки, оладки з медом і ще багато інших страв. Усі вони апетитні, якісно, відповідально і, головне, з душею приготовані, однак найголовніша страва сьогодні це, звісно, традиційна багата кутя, яка обовязково має бути на таке свято у кожній оселі, - розповідає старший кухар солдатської їдальні старший солдат Тетяна Романова.
Під час вечері в солдатській їдальні панувала домашня атмосфера. Для більшості солдатів саме цей Святвечір запамятається надовго, адже він незвичний тим, що вперше зустрічають Різдво в колі військової родини.
Відчуваємо сьогодні справжній домашній затишок. Все дуже атмосферно: і страви, і присутність з нами капелана, і загалом невимушеність та теплота обстановки за спільним святковим столом, - ділиться враженнями солдат-строковик Ігор Торканяк. Сам я з Тернопільщини, з Чортківського району. У нас вдома завжди дуже гарно й урочисто святкують Різдво. І Свята вечеря у колі сімї є надзвичайно важливою, ми чекаємо на неї увесь рік, бо збирається й святкує разом вся наша велика родина. Зустрічаємося з рідними,обовязково їмо кутю й інші смачні святкові страви, колядуємо, бажаючи один одному щастя, здоровя й добробуту. Тоді йдемо на Різдвяну Літургію до храму. Дуже радію, що й під час моєї служби в армії, коли я не зі своєю сімєю на таке велике свято, нам створили святкову атмосферу, де є основні атрибути Святвечора: і кутя, і багаті столи, і навіть священик, який освятив смачну Різдвяну їжу і розділив з нами Святу вечерю. Це дуже приємно і дуже по-родинному.
Військовослужбовці провели Святвечір у теплому, атмосферному колі, дотримуючись усіх традицій свята.
Солдати відчули справжній домашній затишок, вітали один одного, смакуючи з любовю приготовані кухарями солдатської їдальні вишукані салати, канапки та бутерброди, різноманітні мясні та рибні страви як традиційні на подібні свята, так і кулінарні новинки, смачні гарніри, десерти, і звісно, основну страву Різдвяного столу - святкову кутю.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо