emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Січня 2022 Пресслужба ХОССЦ 1706

Кардіохірурги імплантували внутрішньосудинний протез хмельничанину після ножового поранення.

Наприкінці 2021 року невідкладна допомога доправила 40-річного хмельничанина в обласну лікарню з відкритими колото-різаними ранами грудної клітки, де йому надали невідкладну допомогу та провели стаціонарне лікування. Але, чоловіка продовжували турбувати біль у серці, оніміння і біль у лівій руці, зниження толерантності до навантаження, - і його спрямували у відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр".

Проведене нашими фахівцями комплексне обстеження (УЗД серця та судин шиї, ангіографія) виявило у пацієнта посттравматичну артеріовенозну фістулу (співустя) між лівою підключичною артерією та зовнішньою яремною веною.

Артеріовенозна фістула це патологічне пряме сполучення між артерією і веною (вроджене або набуте), що створює кровотік в обхід капілярної мережі.

Хворим з таким діагнозом зазвичай проводиться відкрите оперативне втручання з розрізом і зашиванням пошкоджених судин. Втім, з огляду на локалізацію патології (скупчення судин, близкість підключичної, сонної артерій) та можливість ускладнень, пацієнту запропоновано і проведено малоінвазивне втручання виключення з кровотоку артеріовенозного співустя шляхом ендоваскулярної імплантації стент-графта.

Стент-графт (внутрішньосудинний протез) пристрій, що складається з підтримуючого каркасу з металевого сплаву (стента) і судинного ендопротеза (графта), виготовленого з тканого матеріалу. Після імплантації стент-графта (в розкритому стані максимально відповідає незміненим ділянкам судин, до яких прилягає) кровотік залишається всередині нього, а патологічне співустя виключається з кровотоку.

Втручання проводили: хірург серцево-судинний Андрій КЛАНЦА, лікар-рентгенолог Сергій ШВЕЦЬ, анестезіолог Юрій ГОРДЄЄВ, операційна м/с Тетяна ХМЕЛЬ.

Імплантація пройшла успішно і пацієнт, після триденного перебування в стаціонарі, виписаний зі значним покращенням.

Метод ендоваскулярного протезування відноситься до високотехнологічної медичної допомоги. Дозволяє досягти результатів, порівнянних з відкритою хірургічною технікою, але з меншою вірогідністю ускладнень, значним скороченням термінів госпіталізації та реабілітації пацієнта.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо