emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Лютого 2022 Еліна 6614

Особливості інтимної гігієни дівчат-підлітків

Гігієнічні правила особистої гігієни відомі всім з дитинства, але щодня приділяючи ранковий і вечірній час чищення зубів і вмивання особи, слід пам'ятати ще й про інтимну гігієну статевих органів. Цю делікатну звичку потрібно прищеплювати дітям і дотримуватися все життя для збереження здоров'я.

Дівчаткам-підліткам,які не мають менструацій, підмивання зовнішніх статевих органів проточною водою слід проводити не рідше 1-2 разів на день. Митися краще під душем. Спочатку обмивають зовнішні статеві органи, потім шкіру стегон і в останню чергу - область заднього проходу. Білизну треба міняти щодня.
Необхідно використовувати тільки спеціальні засоби для інтимної гігієни. Такі засоби pH-нейтральні, вони не викликають неприємного почуття дискомфорту після "процедури".
Направляти струмінь води слід спереду назад. В іншому випадку в піхву може потрапити мікрофлора з заднього проходу.
Для інтимної гігієни у кожної дівчини має бути свій рушник.
Під час менструації інтимної гігієни слід приділяти особливу увагу рекомендується користуватися спеціальними прокладками і тампонами. Кров - ідеальне середовище для життя і розмноження бактерій. Будь-які, навіть самі сучасні прокладки, просочені менструальними виділеннями, вже через кілька годин стають не тільки джерелом неприємного специфічного запаху, але і місцем активного розмноження бактерій. Єдиний спосіб уберегти себе від подібних неприємностей - міняти прокладки не рідше 4-5 разів на день
Важливим є правило, що в критичні дні не можна приймати ванну, купатися в басейні або відкритих водоймищах. Дівчатам, які живуть статевим життям, в дні менструації слід утриматися від статевих контактів.Носіння бавовняної білизни, особливо у спекотну погоду, може допомогти дівчині відчути себе більш свіжою, тому що бавовна та інші натуральні волокна пропускають повітря.Під час місячних потрібно часто міняти засоби гігієни. Гарна ідея - носити в секретній кишеньці рюкзака запасну пару нижньої білизни, раптом щось піде не так. Також навчіть доньку вибирати зручний і комфортний одяг для "цих днів".

У підлітковому віці батькам складно встановлювати довірливі стосунки з дітьми. Підлітки не завжди готові слухати й розуміти дорослих, але розмова про інтимну гігієну має відбутися. Забороняючи доньці носити мереживні стринги, поясність їй, чому це не класно. Дозволяючи їй залишитися вдома під час менструації, поцікавтеся: "Тобі боляче? Чим я можу тобі допомогти?". Навчіть своїх дітей правильно піклуватися про своє тіло вчасно. Адже розмова про інтимну гігієну це розмова про здоровя.

Мамро Е.В., студентка 2 курсу, 2 групи ,Буковинського державного медичного університетуЦисар Ю.В., асистент та доцент кафедри акушерства та гінекології,Буковинського державного медичного унівеситету

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 10.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.77
39.79
42.89
42.89

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо