emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Травня 2022 Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) 2174

До уваги громадян щодо вчинення нотаріальних дій на тимчасово окупованих територіях️
У звязку зі збройною агресією Російської Федерації та розвязанням повномасштабної війни проти України, частина населених пунктів нашої держави опинилася під окупацію загарбників. Зважаючи на це, вкотре доцільно наголосити, що статтею 9 Закону України Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України, передбачено, що будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.
Будь-який акт (рішення, документ), виданий такими органами та/або особами, є недійсним і не створює правових наслідків. Відтак, усі нотаріальні дії, зокрема посвідчення довіреностей, договорів та інших правочинів, засвідчення вірності копій, справжності підписів тощо, вважаються недійсними та не породжують правових наслідків, якщо вони вчинені нотаріусами на тимчасово окупованій території із застосуванням законодавства Російської Федерації.
️Також слід звернути увагу, що вчинення нотаріальних дій нотаріусом під безпосереднім впливом фізичного примусу не є кримінальним правопорушенням. Відповідно до статті 4️⃣0️⃣ Кримінального кодексу України, не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками. Тобто, виключається кримінальна відповідальність нотаріуса, який під загрозою фізичного насильства (погрозою позбавлення життя, заподіяння тілесних ушкоджень, виикрадення чи позбавити волі) вчиняє нотаріальні дії, відповідно такі нотаріальні дії не мають жодного юридичного наслідку.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо