emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Травня 2022 Олександра 773

Перший прийом та огляд у лікаря-гінеколога

Для дівчинки перший її гінекологічний огляд супроводжується хвилюванням. Адже, процес здається психологічно тяжким та не дуже приємним, а запитання лікаря соромязливими. Знайдіть спеціаліста з яким вам буде комфортно пройти бесіду. Потрібно розуміти, що лікарі займаються не тільки лікуванням хвороб, але і їх профілактикою. Крім того, лікар може помітити ранні ознаки хвороб, які є не помітними для вас. Також важливо розуміти, що з початком статевого життя дівчині потрібно слідкувати за своїм здоровям, а особливо за здоровям органів малого тазу, вміти розрізнити норму чи патологію, вибрати оптимальний метод захисту від вагітності, знати як запобігти запаленням та захворюванням, що передаються статевим шляхом.
Як підготуватися до гінекологічного огляду?
- під час менструації гінекологічний огляд не проводиться;
- 2 дні перед візитом до лікаря не можна робити лікувальні процедури та проводити спринцювання;
- не вживати антибіотики, хоча б 2 тижні;
- бажано спорожнити кишківник та сечовий міхур.
На який день менструального циклу найкраще йти до лікаря-гінеколога?
- На 7-12 день циклу.
Якщо вас нічого не турбує, під час першого звернення до гінеколога, ви можете провести прийом у вигляді простої розмови. Лікар поставить вам запитання про менструальний цикл, статевий акт(контрацепцію):
- Як ви почуваєтеся? Яка причина візиту? Чи це профілактичний візит? Чи страждаєте від якихось недуг? Чи є сімейні захворювання?
- У вас вже почався менструальний цикл? Якщо так, то скільки часу триває і коли саме були перші місячні? Чи регулярні місячні, болючі? Чи буває таке, що менструація може бути відсутня кілька місяців? Чи приймаєте якісь ліки? Коли був перший день останньої менструації?
- Чи живете ви статевим життям? Якщо так, то якими методами контрацепції користуєтеся?
Чи є у вас те, що турбує під час або після статевого акту, якісь дивні, не приємні симптоми(біль в животі, виділення, печіння, свербіж та ін.)?
При необхідності лікар-гінеколог може попросити вас надати додаткову інформацію. Також, ви можете поставити лікареві запитання, які вас цікавлять.
Іноді можливе таке, що гінеколог пропонує пройти огляд на кріслі вже під час першого візиту. Не варто хвилюватися, це не означає що з вами щось не так.
Перед оглядом потрібно роздягтися від талії до низу, зняти нижню білизну, сісти на крісло і широко розсунути ноги в різні сторони(лікар буде підказувати).
Під час огляду на кріслі лікар-гінеколог оцінить чи добре розвинені статеві органи, чи не має ознак запалення. Якщо ви незаймана, але маєте скарги на виділення з піхви, печіння, свербіж, тоді гінеколог огляне піхву і візьме мазок на флору. Також, після огляду на кріслі лікар огляне молочні залози(груди) дуже важливий етап.
Рекомендується відвідувати лікаря-гінеколога кожних пів року, тому що огляди дозволяють діагностувати перші важливі моменти, своєчасно про лікувати та не допустити розвиток захворювань.
Дорогі дівчата, жінки, не варто боятися лікаря-гінеколога, адже завдання лікарів допомогти та турбуватися про жіноче здоровя.
Ковальчук Олександра, студентка IV курсу, 7 групи, кафедра акушерства і гінекології БДМУ
Бакун Оксана, доц.кафедри акушерства та гінекології БДМУ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо