emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Травня 2022 Урсакій Делія 1207

Перший візит до гінеколога: як до нього підготуватися?

В житті кожної дівчинки підлітку настає період першого візиту до гінеколога. За сучасними даними третина підлітків у віці від 14-18 років дізнаються про статеві стосунки саме від медичних працівників, тому консультація жіночого лікаря в цьому періоді є надзвичайно важливою.
Найкращий час для першого візиту індивідуальний для кожного. Якщо немає скарг, а менструації проходять регулярно, відвідати гінеколога рекомендовано у віці 14-15 років. У випадку порушення менструального циклу, вагінальних виділень чи свербіння, потрібно звернутись до гінеколога якнайшвидше. В підлітковому віці рекомендується звертатись саме до дитячого гінеколога, який володіє необхідними навичками з роботи з молодими дівчатками.
Варто зазначити, що при першому візиті лікар може провести первинний огляд молодої пацієнтки, пояснити дівчинці принципи роботи статевої системи, розповісти про менструальний цикл, статевий акт та можливі методи контрацепції.
Труднощі в підлітків можуть виникнути через те, що на огляд до гінеколога потрібно приходити з батьками. Деякі дівчатка соромляться розповісти гінекологу про свої проблеми або щось запитати в присутності мами, та можна не перейматись з цього приводу. Так, неповнолітнім особам до лікаря потрібно приходити з кимось із батьків, але в самому кабінеті під час огляду можна перебувати самому.
Також важливим є вибір гінеколога. З ним не має бути соромно поговорити відверто чи запитати про те, що турбує найбільше. Він повинен підбадьорити, заспокоїти, а в деяких випадках надати чіткі настанови як діяти в певній ситуації.
Правильна підготовка до першого візиту це вже половина успіху. Важливо зазначити, що похід до гінеколога потрібно запланувати на період через кілька днів після припинення менструації чи в першій половині циклу. Заздалегідь занотуйте собі запитання, які вас цікавлять і які ви хочете запитати в лікаря, це допоможе нічого не забути. Перед візитом потрібно дотримуватись правил особистої гігієни, надягнути чисту білизну.
Ходити до гінеколога - не соромно і не страшно, це варто робити хоча б раз на рік. Відносьтесь до свого здоровя відповідально, і тоді воно прослужить вам якнайдовше.

Підготувала Урсакій Делія студентка БДМУ
Бакун Оксана доц. кафедри акушерства та гінекології БДМУ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо