emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Вересня 2022 Відділ ДРАЦС у місті Хмельницькому 1302

Як зареєструвати дитину, народжену поза межами України
Державну реєстрацію актів цивільного стану громадян України, які проживають або тимчасово перебувають за кордоном, проводять дипломатичні представництва і консульські установи України, це регламентує Закон України Про державну реєстрацію актів цивільного стану .
Реєструючи народження, консул одночасно визначає походження дитини та присвоює їй прізвище, імя та по батькові.
Заяву про реєстрацію народження дитини батьки зобовязані подати невідкладно, але не пізніше 1 місяця з дня народження дитини, а при народженні мертвої дитини не пізніше 3 діб.
Реєстрація народження дитини провадиться за місцем народження або за місцем проживання її батьків або одного з них за їх письмовою заявою. В разі хвороби, смерті батьків або з інших причин народження реєструють за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, у якому народилася дитина або в якому вона перебуває.
Якщо дитина народилася на морському, річковому, повітряному судні, у потягу або в іншому транспортному засобі, то реєстрація народження провадиться у найближчій консульській установі.
Для державної реєстрації народження потрібно подати:
документ медичного закладу про народження дитини. Як виняток, при народженні дитини поза медичним закладом, подається довідка лікаря, який надавав допомогу при пологах. Якщо дитина народилася вдома без медичної допомоги, факт і час народження повинні бути підтверджені підписом двох свідків, що були присутні при пологах. Подається і медичний документ про перебування дитини під наглядом лікаря;
паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з батьків). Якщо документ, який посвідчує особу одного з батьків, з поважних причин не може бути наданий, то відомості про другого з батьків зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб. Дані про громадянство та національність в актовому записі про народження та свідоцтві не заповнюються;
документ, який є підставою внесення відомостей про батька.
Реєстрація народження, а також видача свідоцтва про реєстрацію цього акту цивільного стану проводиться без стягнення консульського збору.
Якщо в проведенні державної реєстрації народження було відмовлено (у звязку з відсутністю документа закладу охорони здоровя або медичної консультаційної комісії, що підтверджує факт народження), особа може звернутись до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо