emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Січня 2023 ВІйськова частина 3053 НГУ 1119

Водохреще завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке українці відзначають 19 січня щороку. Воно складає одну з численних вікових традицій нашого народу, центральне місце серед яких займали цього дня обряди, пов'язані з водою. В Україні, як і в багатьох інших країнах, на Водохреща, освячують воду. Церемонія освячення води відбувається просто неба, на берегах річок, струмків, озер, а також у храмах, де охочі можуть набрати святої води на наступний рік. За народними віруваннями, присутні під час освячення води зцілюються від хвороб. Цілющу воду можна також набрати зі звичайного джерела або вже після свят, адже, за переказами, у ніч на Водохреще і звичайна вода отримує цілющу силу. Вважається, що така вода не псується і не має запаху, вона зберігається цілий рік і довше.
До традиційних водохрещенських обрядів рідного краю долучилися сьогодні й гвардійці однієї з військових частини. З самого ранку до військових завітав капелан Володимир Марущак, який, відправивши святкову літургію для воїнів, окропив хрещенською водою і самих гвардійців, і приміщення, де несуть службу захисники.
Щороку, з самого дитинства намагаюся брати участь у дійствах, присвячених святу Водохреща. розповідає гвардієць Олександр. Особисто для мене, як українця, важливо відчувати себе частиною свого великого народу, з усіма його звичаями, традиціями, обрядами й культурними надбаннями. Саме таким і є сьогоднішнє свято частиною нашої культури, нашої духовності. Потрібно підтримувати все українське, традиційне й обрядове. А ще я вірю, як вірили мої пращури, що вода сьогодні насправді має цілющу силу та надзвичайні властивості. Тож, з новими силами, з вірою в підтримку наших славних предків, їх віковічних традицій, нашого українського коріння, що є опорою й для нас, продовжуємо боротися і впевнено йти до перемоги!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо