emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Лютого 2023 Відділ ДРАЦС у місті Хмельницькому 758

Майже рік повномасштабної війни в Україні й багато хто вимушено покинув країну, та життя не стоїть на місці: у когось за кордоном народилась дитина, хтось взяв шлюб з коханим, а хтось втратив найдорожчу людину. Повертаючись може виникнути потреба повторно отримати документи, які видали компетентні органи інших держав.
За заявою громадянина можливо здійснити витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, таких як:
народження;
шлюб;
смерть;
розірвання шлюбу;
зміни імені;
встановлення батьківства;
усиновлення які здійснені компетентними органами іноземних держав.
За загальним правилом витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану здійснених за кордоном здійснює Міністерство закордонних справ України, а саме Департамент консульської служби, якщо ж інше не передбачено умовами міжнародних договорів України з тими країнами з яких необхідно витребовувати документи.
Україною ратифіковані та підписані Договори про правову допомогу та правові відносини з багатьма державами такими як: Республіка Польща, Латвійська Литовська та Естонська республіки, Республіка Болгарія, Турецька республіка, Угорська Республіка, Китайська Народна Республіка, Кіпр, Монголія та інші.
Крім того, Україна є учасницею Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних сімейних та кримінальних справ з такими державами як Республіка Молдова, Республіка Узбекистан, Республіка Казахстан, Грузія, Туркменістан, Республіка Таджикистан.
️1 грудня 2022 року Законом України про вихід України з Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних сімейних та кримінальних справах, а також протоколу до неї припинено дію конвенції у відносинах України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь з 27 грудня 2022 року.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо