emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
10 Березня 2023 Пресслужба ХОССЦ 1000

У Хмельницькому пацієнту з гострим інфарктом міокарда виконали імплантацію "розгалуженої" стент-системи.

Пацієнт, чоловік 1945 р.н., був доправлений невідкладною допомогою з Городоцького району у реперфузійний центр КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" з гострим інфарктом міокарда. Стан пацієнта погіршувала гіпертонічна хвороба та ішемічна хвороба серця.

Комплексне обстеження, ехокардіоскопія та проведена коронарографія виявили багатосудинне ураження коронарних артерій зі стенозом стовбура лівої коронарної артерії з поширенням на огинаючу та передню міжшлуночкову гілки.
Таке ураження потребує особливого, так званого біфуркаційного стентування.

Біфуркаційне (від лат. bifurcus - "роздвоєний") стентування коронарних артерій - методика, яка застосовується при складних судинних ураженнях в місцях розгалуження кровяного русла і має на меті імплантацію "розгалуженої" стент-системи. Фактично це імплантація кількох стентів, які проходять один крізь другий.

В умовах катетеризаційної лабораторії пацієнту було виконано біфуркаційне стентування коронарних артерій за методикою "Culotte Stenting".

Ендоваскулярне (з доступом через стегнову артерію) втручання проводила операційна бригада: кардіохірург Андрій КЛАНЦА, асистент інтервенційний кардіолог Юлія САВІЦЬКА, лікар-анестезіолог Юрій ГОРДЄЄВ, операційна м/с Тетяна ХМЕЛЬ.

Втручання пройшло успішно, прохідність судин та кровопостачання серцевого мяза відновлено. Пацієнт в стабільному стані переведений в стаціонарне відділення. На сьогоднішній день чоловік вже виписаний і повернувся додому під нагляд сімейного лікаря та кардіолога.

Наразі, у КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" другий рік працює реперфузійний центр, у якому створена катетеризаційна лабораторія і встановлені дві ангіографічні системи експертного класу "Optima IGS 330". Тут щоденно проводиться до десятка малоінвазивних ендоваскулярних втручань, а новітнє обладнання та висока кваліфікація фахівців дозволяють проводити діагностичні та лікувальні втручання на різноманітних судинах на найвищому рівні.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо