emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Березня 2023 Наталія Рубиш 657

365 днів війни, 364 дні United for Ukraine

За рік повномасштабної війни ініціатива United for Ukraine зі сторінки з корисними посиланнями для тих, хто був змушений виїхати з країни, перетворилася на панєвропейську гуманітарну платформу, завдяки якій допомогу отримали понад 200 тисяч українців за кордоном.
Для більшості з нас рік тепер починається не 1 січня, а 24 лютого. Торік саме цього дня вся Україна, а разом з нею і світ, здригнулася від підступного нападу країни-терориста, чиї ракети вдосвіта розбудили мирні міста. Багатьом жителям стали у пригоді тривожні валізи: війна змусила понад 14 мільйонів людей полишити власні домівки причому дві третини від цієї кількості в пошуках безпеки вирушили до країн Європи.
Вже 26 лютого з'явилася перша версія сайту United for Ukraine, що містила перелік корисних посилань для тих, хто тікає від війни. Із перших днів кожен міг отримати на платформі необхідну допомогу: знайти тимчасове житло і прихисток, прочитати інформацію щодо соціального захисту, поспілкуватися з психологами та юристами.
Незабаром волонтерська ініціатива перетворилася на структуровану організацію, якій вдалося залучити видатних партнерів, як Google, IRC, Airbnb і обєднати лідерів великих технологічних компаній, юристів, представників корпоративного бізнесу й неурядових організацій. Основою платформи стали технологічні рішення, завдяки чому надавати допомогу можна було ефективніше та більшій кількості людей.
За ці 12 місяців United for Ukraine разом із партнерами допомогла понад 200 тисячам українців, 12 тисяч родин знайшли безпечне житло, а 6 тисяч змогли безкоштовно проконсультуватися з юристами. У тісній співпраці з Міжнародним комітетом порятунку (IRC) United for Ukraine на своїй інформаційній платформі, у соцмережах та месенджерах забезпечує доступ до критично важливої інформації щодо проживання, фінансової допомоги, працевлаштування, медичного обслуговування, освіти й інших аспектів інтеграції у закордонне життя для тимчасово переміщених осіб. Наразі наша платформа охоплює 28 країн, надаючи інформаційну підтримку по 16 напрямкам. В 2022 корисну інформацію від United for Ukraine отримали понад 5 мільйонів осіб.
Також в 2022 зусиллями United for Ukraine вже було зібрано понад 500 тисяч євро в рамках різноманітних ініціатив та колаборацій, зокрема #ArtistsForUkraine. А влітку United for Ukraine посприяла створенню документальної стрічки Oh, Sister! з історіями шести українок, які стикаються з наслідками російського вторгнення.
Продовженням цього проекту став запуск кампанії Women Lead ініціатива спрямована на підтримку жінок-лідерок, активісток і підприємниць в Україні.
Women Lead перший іх проектів в новому напрямку діяльності спрямованому на підтримку малого і мікробізнесу в Україні, який ми запустили в 2023. Його ідея полягає в тому, щоб допомагати українським підприємцям, володарям мікро- та малого бізнесу, із доступом до фінансування, бізнес-консультацій та інших ресурсів, необхідних для виживання та зростання їхніх підприємств. Ми обрали саме цей напрям роботи, бо вважаємо вбачаємо в підтримці жінок і малих підпріємців запоруку економічної витривалості України та її швидкої відбудови.

Так само змінюється і в напрям нашої інформаційної підтримки. В 2023-му. країною в центрі уваги стане саме Україна! Навесні ми запускаємо новий розділ із актуальною інформацією для тих, хто нині тут. Усі охочі будуть мати змогу дізнатися про статус внутрішньо переміщеної особи, фінансову підтримку, безкоштовну допомогу, працевлаштування, освіту, медицину тощо.

Таким чином ми продовжуємо допомагати українцям поза і всередині України і сподіваємося, що в лютому 2024 ми будемо відзначати лише другу річницю United for Ukraine, але не війни.

Ми дивимось у майбутнє з оптимізмом і вдячні всім партнерам, завдяки яким можемо підтримувати тих, хто цього потребує, зазначає головний виконавчий директор United for Ukraine Дана Павличко. Щодня ми робимо все можливе, аби допомогти співвітчизникам вистояти та перемогти. А також уже готуємо підґрунтя для підтримки українців по закінченні війні, під час відбудови. Наша місія залучити якомога більше організацій, людей і ресурсів, щоб якнайшвидше перетворити Україну на країну сучасної демократії та нової економіки.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо