emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Березня 2023 Пресслужба ХОССЦ 2197

Хмельницькі кардіохірурги прооперували пухлину серцевого м'яза.

Пацієнтка 1953 р.н., мешканка м.Теофіполь, звернулась у поліклініку КНП ХОССЦ зі скаргами на біль та відчуття дискомфорту в ділянці серця. Ці симптоми тривали майже два роки, восени минулого року почали прогресувати.

Провівши комплексне обстеження, за результатами УЗД, ехокардіографії, магнітно-резонансної томографії, фахівці закладу діагностували в ділянці верхівки серця обємне утворення діаметром біля 3 см пухлину/кісту міокарда правого шлуночка

Обємні утворення серця (пухлини, кісти) - група захворювань, при яких спостерігається розростання атипових клітин в тканинах органу. Це стає причиною розвитку аритмій, недостатності коронарного кровообігу, тромбоемболії.
Патологія може мати вроджений та набутий характер, бути доброякісною або злоякісною. Новоутворення розвивається безпосередньо з клітин перикарда, міокарда, ендокарда або є наслідком проростання метастазів з інших анатомічних структур. Окремо виділяють екстракардіальні пухлини середостіння, кісти і так звані псевдопухлини (тромби, сторонні предмети).

Так як лікування проводиться переважно оперативним шляхом і має на меті видалення новоутворення - пацієнтка поступила у відділення кардіохірургії КНП Хмельницький обласний серцево-судинний центр.

Задачу кардіохірургам ускладнювала досить рідкісна локалізація кісти - не в порожнині перикарда, а як безпосередній елемент серцевого мяза, що несло значну небезпеку пошкодження структур серця та коронарних судин під час втручання.
На щастя, операційній бригаді (кардіохірурги Андрій КЛАНЦА та Валерій СУХАРЄВ, асистент Богдан СМОЛІЙ, лікар-анестезіолог Юрій ГОРДЄЄВ, операційна м/с Тетяна ХМЕЛЬ) вдалося успішно видалити новоутворення.

Пацієнтка, після кількох днів перебування в палаті інтенсивної терапії, в стабільному стані переведена в стаціонарне відділення для подальшої терапії та реабілітації. Матеріал з патологічного вогнища направлений на гістологію для відстеження структури атипових клітин
На сьогоднішній день жінка, в значно кращому стані, повернулася додому, під нагляд сімейного лікаря. Чекаємо на планову перевірку.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо