emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
6 Червня 2023 Ігор 3379

Підготовка жінки до народження здорової дитини
Підготовка до вагітності - це комплекс профілактичних заходів спрямованих на мінімізацію ризиків при реалізації репродуктивної функції кожної конкретної подружньої пари. Вона необхідна жінкам із захворюваннями репродуктивної системи та станами, щодо покращення гормонального балансу, стану слизової порожнини матки, оптимізації репродуктивного прогнозу.
Стан здоров'я населення (за даними ВООЗ) визначається чотирма чинниками: спосіб та умови життя 50%; екологічна ситуація 25%; спадковість 1520%; рівень медичного обслуговування 510%.
Основні заходи передродової підготовки: організація здорового способу життя, оздоровлення для подружжя, нормалізація маси тіла, правильна організація статевого життя подружньої пари для реалізації репродуктивних перспектив, генетичне консультування, клінічне та лабораторне обстеження майбутніх батьків.
В основі здорового способу життя лежить здорове харчування, рухова активність, безпечна поведінка, відпочинок, відсутність шкідливих звичок.
Головна мета підготовки для жінок з екстрагенітальною патологією: нормалізація функції щитоподібної залози (прийом препаратів йоду за 3 міс до зачаття), нормалізація вуглеводного обміну (дієта, фізичні навантаження), санація вогнищ хронічної інфекції, лікування анемії (прийом препаратів заліза у регіонах, де поширеність анемії становить >40%), усунення дефіциту мікроелементів, вітамінів, прийом фолієвої кислоти протягом 3 міс до зачаття та продовжувати після настання вагітності. Для забезпечення організму жінки поліненасиченими жирними кислотами рекомендовано вживання жирної риби 1 раз на тиждень.
У сімейного лікаря в поліклініці або у лікаря акушера-гінеколога жіночої консультації необхідно пройти клініко-лабораторне обстеження.
При консультуванні лікар зясовує соматичний анамнез подружжя, сімейний анамнез (генетичні та спадкові чинники), соціальний статус подружжя, спосіб життя, наявність професійних шкідливостей, шкідливих звичок партнерів, акушерсько-гінекологічний анамнез, проводить лабораторне обстеження, діагностику захворювань, що передаються статевим шляхом, виявляє генетичні та тератогенні ризики. Необхідне припинення тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків, зведення до мінімуму застосування лікарських засобів, виконувати фізичні вправи, нормалізувати харчування, вагу тіла.
В Україні зараз фіксується 2530% випадків патології новонароджених, і дуже часто причиною цього є саме алкоголь, що вживається подружжям. За даними британської компанії International Wine (2012 р.), нація, яка вживає понад 8 л чистого спирту на душу населення за рік, вважається такою, що вимирає. Україна посіла третє місце (7,7 л) після росії (13,9 л) та білорусі (11,3 л) за середнім споживанням алкоголю на одну особу за рік.
Під час куріння відбувається суха перегонка тютюну, унаслідок чого утворюються токсичні речовини. Людина загине миттєво, якщо дозу нікотину з однієї курильної трубки ввести в організм шляхом ін'єкції. В Україні курить кожна п'ята жінка. За останні 20 років кількість жінок в Україні, які курять, збільшився у чотири рази. Продовжують курити під час вагітності від 25% до 50% жінок. Тільки 15% жінок повністю відмовилися від цієї згубної звички до планування вагітності.
Передпологова вакцинація проти дифтерії та правця рекомендована при плануванні вагітності, якщо від їх останньої ревакцинації минуло більше 10 років, вакцинацію проти гепатиту В, краснухи (вік

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо