emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
26 Січня 2024 Пресслужба ХОССЦ 1077

Багатоступенева комплексна терапія - 63-річному хмельничанину протягом року фахівцями КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" проведено 5 ендоваскулярних оперативних втручань - на коронарних судинах, нирковій артерії та судинах нижніх кінцівок.

Пацієнт поступив зі скаргами на пекучий біль у серці, що посилювався при фізичному навантаженні, біль та мерзлякуватість у нижніх кінцівках, слабкість. Більше 10 років хворіє на гіпертонічну хворобу. Переніс інсульт за ішемічним типом, проходив лікування у міській лікарні, звідки і був скерований у відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології 1 КНП "ХОССЦ".

Проведені дослідження - коронарографія, церебральна ангіографія, ангіографія ниркових судин та судин нижніх кінцівок - виявили численні ураження судин серця, стеноз правої ниркової артерії, атеросклероз артерій нижніх кінцівок з оклюзією правої та лівої поверхневих стегнових артерій.

Атеросклероз - системне захворювання, яке вражає майже всі судинні басейни організму людини. Здебільшого, при атеросклерозі спостерігається одночасне ураження артеріальної системи одного або кількох органів (найчастіше - артерій головного мозку, серця, нирок, нижніх кінцівок).

З огляду на кількість та важкість уражень, пацієнту було заплановано і, в кілька етапів, виконано ряд малоінвазивних втручань:
стентування уражених ділянок судин серця (імплантовано 3 стенти, в т.ч. з біфуркацією "Culotte Stenting").
стентування правої ниркової артерії;
балонна ангіопластика лівої та правої поверхневих стегнових артерій.

В умовах катетеризаційної лабораторії оперували: інтервенційний кардіолог Михайло ГЛАДІЙ, серцево-судинний хірург Андрій ДАНИЛЮК, лікар-стажист інтервенційний Андрій БАЖАН; анестезіологи Руслана ГРИГОРУК, Іванна САЧОК, Вадим КОРЖАН; операційні м/с Анна СНІЦАР, Христина ГРИНЧУК, Ганна КРАВЦЕВА.

Прохідність уражених судин було відновлено. Пацієнт (зі значним покращенням стану, збільшенням толерантності до фізичного навантаження) проходить подальше амбулаторне лікування за місцем проживання під наглядом сімейного лікаря, кардіолога.

Важливо!
Атеросклероз судин, незалежно від його локалізації, суттєво впливає на тривалість та якість життя. Значну роль у розвитку недуги відіграють спадковість, вікові зміни, зайва вага, малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, шкідливі звички.
Натомість, профілактика, рання діагностика та вчасне лікування здатні зупинити прогресування атеросклерозу, запобігти серцевому нападу або інсульту.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.67
39.69
42.48
42.5

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо