emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Лютого 2024 Пресслужба ХОССЦ 978

Як відбувається моніторинг стану пацієнта під час тривалих операцій на серці у КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр"?

Кількість оперативних втручань у відділенні кардіохірургії КНП "ХОССЦ" зростає з кожним роком. Вони стають складнішими, частішають пацієнти з низкою супутніх (іноді субкомпенсованих) захворювань, що обтяжують загальний стан та збільшують ймовірність ускладнень.

Важливою невідємною складовою операційного процесу є анестезія (процедура, яка за допомогою медикаментозних препаратів, блокує проведення нервових імпульсів і зменшує больову, тактильну та температурну чутливість людини).

Проведення загальної анестезії під час тривалих операцій на серці та магістральних судинах (зокрема, в умовах штучного кровообігу) потребує постійного ретельного моніторингу стану пацієнта.

Крім рутинних методів (електрокардіографії, пульсоксиметрії, температури тіла, двоканального інвазивного артеріального тиску, капнографії тощо), пацієнти КНП "ХОССЦ" під час операцій на відкритому серці знаходяться під спостереженням за допомогою значно ширшого спектру складного і спеціалізованого обладнання.

BIS-моніторинг (біспектральний аналіз) - дозволяє вимірювати глибину анестезії, тобто рівень пригнічення свідомості для підбору відповідних доз препаратів для наркозу. В умовах тривалих операцій із застосуванням штучного кровообігу BIS-моніторинг дає можливість застосовувати безпечні, але достатні дози медикаментів і уникати передозування.

Церебральна оксиметрія - апаратне вимірювання насичення киснем тканин головного мозку за допомогою двох нашкірних датчиків, що роздільно відстежують оксигенацію кожної півкулі. Дозволяє виявити ранні загрожуючі зміни, уникнути або значно мінімізувати вплив пошкоджуючих чинників на центральну нервову систему, що в кінцевому результаті прискорює реабілітацію пацієнта.

Інтегрована в апарат штучного кровообігу (АШК) двоканальна система "B-capta" - в онлайн-режимі відстежує сатурацію (насичення киснем) венозноі та артеріальної крові, яка проходить через контур штучного крообігу. Також відображає рівень гемоглобіну і різницю температур.

Черезстравохідне ультразвукове обстеження серця - важливе джерело інформації для оцінки скоротливої функції серця, відстеження інтраопераційних змін. Дає можливість контролю успішності хірургічного втручання ще під час перебування пацієнта у операційній.

Як зазначає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Юрій ГОРДЄЄВ: "Фаховість кардіоанестезіологів КНП "ХОССЦ" та використання сучасних апаратних методів контролю дозволяє безперервно відстежувати показники життєдіяльності та максимально підвищити безпеку пацієнта під час операційного втручання".

З вірою у Бога, ЗСУ та кожного з нас. Разом ми подолаємо все!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.67
39.69
42.48
42.5

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо