emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Квітня 2024 Пресслужба ХОССЦ 297

Реперфузійному центру КНП "ХОССЦ" у м.Хмельницький - 3 роки

Реперфузійний центр - це цілодобове відділення у закладі охорони здоровя, забезпечене відповідним обладнанням та персоналом, де безоплатно проводять коронарне стентування (відновлення кровотоку по судинам серця) при гострому інфаркті міокарда.

Масштабну роботу зі створення регіональних мереж реперфузійних центрів проводить Міністерство охорони здоровя та Уряд, за підтримки міжнародної ініціативи "Stent for Life", Асоціації інтервенційних кардіологів України та Асоціації серцево-судинних хірургів України.
Саме ці центри стали основним компонентом оновлення та принципово змінили систему надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда.

На теренах Хмельниччини активне впровадження сучасних досягнень та передових технологій здійснюють головний кардіохірург області, доктор наук з державного управління Андрій КЛАНЦА з колегами-однодумцями, за всебічного сприяння Департаменту охорони здоровя Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької обласної ради.

3 роки тому - 22 квітня 2021 року - до всеукраїнської мережі кардіоцентрів доєднався новостворений реперфузійний центр КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" у м.Хмельницький по вул.Володимирській, 85.

За фінансування з обласного та державного бюджетів, тут були проведені масштабні роботи з реконструкції старих будівель, капітально відремонтовано 2900 кв.м внутрішніх приміщень, замінені усі комунікації, встановлені сучасні пасажирський та грузовий ліфти. Побудована киснева станція, станція автономного електропостачання. Створені катетеризаційні лабораторії, де встановлено дві ангіографічні системи експертного класу "Optima IGS 330".

"У 2023 році ми виконали 1328 стентувань коронарних артерій пацієнтам з гострим інфарктом міокарда - найбільше серед усіх центрів України. Загалом за три роки роботи стаціонарно проліковано більше 6 тисяч пацієнтів, в тому числі 3680 - з гострим інфарктом міокарда, виконано 3744 стентувань коронарних артерій та 6830 коронарографій", _ розповідає директор КНП "ХОССЦ" Андрій КЛАНЦА, - "Щиро дякуємо усім і кожному, хто доклав і докладає максимум зусиль, праці та знань, забезпечуючи надання високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги мешканцям області. Дякуємо Захисникам, які мужньо боронять країну від агресора та дають нам можливість працювати. Слава Героям! Слава Україні!"

Цікаво, що відбувається з пацієнтом з інфарктом міокарда, якого невідкладною допомогою доправили в наш реперфузійний центр? Дивіться.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 04.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.48
39.53
42.42
42.47

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо