emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
10 Червня 2024 Тетяна 669

В Україні стартувала інформаційна кампанія з мінної безпеки Помічай зміни

Київ, 10 червня 2024 В Україні стартувала інформаційна кампанія Помічай зміни, покликана підвищити обізнаність населення про небезпеку мін та інших вибухонебезпечних предметів.

Кампанію реалізує BBC Media Action за технічної підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ініціатива є частиною Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні, що фінансується урядом Японії.

Україна є найбільш замінованою країною у світі внаслідок повномасштабного вторгнення росії. За оцінками ДСНС, 26% території країни 156 000 кв. км потенційно забруднені мінами та несуть ризики для життя та здоровʼя громадян.

За даними* секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності, від початку повномасштабної війни від вибухонебезпечних предметів постраждали 80 дітей, 15 з них загинули. Загалом від мін та інших вибухових предметів постраждали 673 українці, 297 загинули.

*дані станом 6 червня 2024 року

Недостатня обізнаність про мінну безпеку часто коштує життя та заподіює непоправну шкоду здоровю українців. Мета кампанії сприяти зменшенню кількості нещасних випадків, пов'язаних з вибухонебезпечними предметами.

Кампанія Помічай зміни привертає увагу громадськості до реальної небезпеки, з якою зіштовхуються українці в лісах, парках, садах і полях, а також на озерах і річках, на березі моря і на автошляхах. Усі ці місця стали зонами ризику внаслідок війни, а отже, українці мають помічати ці зміни. Матеріали кампанії інформують та нагадують про те, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів: зупинитися, не чіпати, дзвонити 101.

Кампанія містить соціальну рекламу, що буде розміщена на телебаченні та радіо; онлайн-контент; білборди та плакати в областях, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну: у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Донецькій, Сумській, Одеській та Запорізькій.

Також у межах кампанії зʼявиться новий освітній серіал про мінну безпеку, що буде доступний для перегляду всім українцям на національній освітній платформі Дія.Освіта.

Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі підтвердив, що Японія підтримує Україну в її місії з ліквідації вибухонебезпечних предметів. Ми налаштовані підтримувати та працювати з Україною доти, доки не буде знешкоджена кожна остання міна, а прекрасна земля України не стане безпечною для всього населення. З цією метою Японія і надалі сприятиме прискоренню робіт з розмінування на місцях, сприятиме місцевому виробництву та поширенню передового досвіду інших країн, сказав він.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє підкреслив вирішальну роль кампанії у порятунку життів: Кожна міна, яку ми можемо безпечно оминути завдяки просвітницькій діяльності, це потенційно врятоване життя і відвернена трагедія, сказав він. Помічай зміни це рятівний круг для українців, які зіштовхуються з прихованими небезпеками у своєму повсякденному житті. Роблячи інформацію про правила безпеки широко доступною, ми надаємо громадам можливість захистити себе та один одного від цих смертельних небезпек.

Ольга Сєдова, директорка BBC Media Action у Східній Європі та Центральній Азії, зазначила: Використовуючи можливості медіа для швидкого та масштабного охоплення людей, Помічай зміни звертається до аудиторії на різних платформах, надаючи чіткі поради щодо того, що робити, якщо вони побачили міну.

Андрій Даник, тимчасово виконуючий обов'язки Голови ДСНС України відзначив, росіяни продовжують щоденно засівати українські міста й села незліченною кількістю авіаційних бомб, дронів, ракет, мін, артснарядів та інших вибухонебезпечних предметів.

Попри те, що піротехнічні підрозділи ДСНС щоденно працюють над очищенням української землі від ворожої вибухівки, величезні площі на деокупованих та прифронтових територіях становлять серйозну загрозу для місцевого населення.

Тому одним із пріоритетних напрямків роботи ДСНС є проведення інформаційно-розяснювальної роботи з цивільним населенням, щоб кожен розумів, як розпізнати вибухонебезпечні предмети та як діяти, аби вберегтися від небезпеки.

Додатково

Інформація: Всі інформаційні матеріали (пресреліз, відео, плакати) для представників ЗМІ та громад можна завантажити за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1uMYIVbS2kBcW8Iqz6jlWs1s_lVcAfJAO?usp=sharing.

Довідка: У квітні 2024 року ПРООН в Україні та BBC Media Action оголосили, що об'єднують зусилля, аби допомогти захистити українські громади від ризиків вибухонебезпечних предметів.

Запити від ЗМІ:

Керолайн Вілер, керівник відділу комунікацій BBC Media Action; e-mail: [email protected];

Юлія Самусь, керівник відділу комунікацій ПРООН в Україні; e-mail: [email protected];

Світлана Водолага, начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації та комунікацій з громадськістю Державної служби України з надзвичайних ситуацій; e-mail: [email protected].

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 03.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.68
40.7
43.59
43.61

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо