ye-logo.v1.2

П'ять клубів Нетішина мають статус олімпійських

Спорт 2834
Фото: news.pn

Минулий рік увійшов в історію України як рік спорту та здорового способу життя.

У загальномасштабному сенсі це був рік Євро-2012, де ми стежили за виступом нашої футбольної збірної, літньої Олімпіади та Параолімпіади в Лондоні за участю українських спортсменів.
У Нетішині також приділялася підвищена увага спорту та фізичній культурі. На основі загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки рішенням Нетішинської міської ради була затверджена місцева програма розвитку. Так, за інформацією Хмельницької ОДА, зросла кількість та якість спортивних заходів у місті, до масового спорту залучалися широкі верстви населення, реалізовувалися здібності обдарованої молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень.
Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради спільно з відділом освіти виконкому, професійним ліцеєм, КДЮСШ ППО ХАЕС, СК «Енергетик» ППО ХАЕС, громадськими організаціями спортивного спрямування упродовж 2012 року у місті проведені 196 змагань – з боксу, волейболу, гандболу, дзюдо, легкої атлетики, настільного тенісу, плавання, фехтування, та футболу. У них взяли участь понад 14,5 тисяч нетішинців.
Демонстрували нетішинці не лише масовість, а й досягали вагомих спортивних вершин. Понад 100 разів підіймалися вони на п’єдестал пошани, змагаючись на міжнародному та всеукраїнському рівнях у різних вікових групах.
А це кожних три дні медаль для Нетішина з українських, європейських та світових арен! Найбільше титулів здобули фехтувальники та борці (самбісти і дзюдоїсти), кікбоксери, легкоатлети, боксери. Мають їх у своєму активі також плавці та пауерліфтери. У командних видах спорту свої досягнення – четверте місце гандболістів у вищій лізі України та третя і четверта сходинки волейболістів у всеукраїнських змаганнях серед юнаків.
Шістнадцять спортсменів-нетішинців входять до складу збірних команд України: шестеро – як основні (Дмитро Бабійчук та Іван Васильчук – боротьба самбо, Людмила Потапенко – легка атлетика, Ольга Жовнір, Аліна Комащук, Галина Пундик – фехтування), троє – як кандидати (Віталій Гонгало – боротьба самбо, Олександра Поночевна – плавання, Ірина Щукла - фехтування), семеро – як резервісти (Володимир Гонгало, Ярослав Кузьмінчук, Олександр Мирончук – боротьба самбо, Вікторія Ткачук – легка атлетика, Владислав Єфремов – плавання, Віктор Тарикін, Марія Цимбота – фехтування). І як оминути прізвища тих, хто, як співається у відомій пісні, «виводить їх у майстри»?! Це – Геннадій Горохов, тренер борців; Олександр Краснов – наставник легкоатлетів; Ольга та Віктор Штурбабіни, Віталій Цисарук – «хрещені батьки» фехтувальників; Анатолій Олійник, який тренує плавців.
Медалі та визнання – не єдині винагороди для спортсменів міста та їхніх наставників протягом 2012 року. Семеро талановитих та перспективних, як і семеро провідних тренерів, стали володарями стипендій, започаткованих міською владою у царині фізичної культури та спорту. Також, із нагоди професійного свята фізкультурників та спортсменів, шістнадцятьом кращим у цій галузі були вручені премії. Міська рада та її виконавчий комітет на чолі з секретарем міськради Миколою Степаненком подбали, щоб із бюджету міста на фінансування спорту у минулому році були виділені 280 тис. грн., що приблизно на 25 відсотків більше, аніж у 2011 році. Успішно залучалися й позабюджетні кошти.
Активно діє місцева комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, усі її вісім відділень, що готують підростаючу зміну з восьми олімпійських видів спорту – боксу, волейболу, гандболу, дзюдо, легкої атлетики, плавання, фехтування та футболу. Фінансові тили школи – це кошти профспілкової організації ХАЕС та профкому НАЕК «Енергоатом», який фінансує участь спортсменів школи у міжнародних змаганнях. У КДЮСШ займаються 986 учнів, а це 24 відсотки дітей шкільного віку, що навіть вище за нормативні 20 процентів. Зріст їхньої майстерності теж високий і регулярний. У 2012 році одразу майже 45 відсотків вихованців школи покращили свої особисті спортивні здобутки. Друго- та третьорозрядниками стали відповідно 400 із 441 учнів, першорозрядниками – 21 учень, звання «кандидат у майстри спорту» присвоєне 19 вихованцям і «заслужений майстер спорту України» - одному.
Мають статус олімпійських і п’ять спортклубів, які культивують та розвивають у Нетішині бокс, плавання, настільний теніс, хокей з шайбою, футбол.
Спортивні майданчики та споруди міста завжди готові прийняти навчально-тренувальні збори чи змагання найвищого рівня. Розглядається питання покращання спортивної матеріально-технічної бази та зведення нових спортивних об’єктів у Нетішині в році, що настав.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую