ye-logo.v1.2

У Хмельницькому боролися, як олімпійці

Спорт 2251

У Хмельницькому вперше відбувся турнір з панкратіону у розділі емемЕй.

Як інформує 33 канал, більшість призових місць завоювали господарі, які у фінальних поєдинках перемогли команду з Чернівців.  

Довідково:

Панкратіон, що є синтезом боротьби і кулачного бою, має давні історичні корені. Містечко Олімпія, у мальовничій долині ріки Алфей, у підніжжя священної гори Олімп, стало місцем проведення давніх Олімпійських ігор. З єдиноборств у програму античних олімпійських ігор входили боротьба, кулачний бій, а починаючи з Олімпіади 648 до н.е. і панкратіон. Панкратіон починав свої змагання на 4 день Олімпійських ігор, будучи найважчим і найоригінальнішим змаганням. Тому переможці Олімпійських ігор у панкратіоні ставали національними героями. Методика підготовки бійців, створена в панкратіоні, перейшла в давній Рим, де з нею познайомилися давні гальські та німецькі племена. Знання панкратіону через війська Александра Македонського, що завоювали Персію і дійшли до Індії, задовго до нашої ери було занесено в ті самі місця, звідки через кілька століть Бодхидхарма відправився в Китай.

Відроджуваний вид боротьби безпечніший свого давнього попередника. Двобої в ньому проводяться з використанням легких, зручних і надійних захисних пристосувань, у значній мірі понижуючих травматизм. При цьому суть боротьби залишається незмінною. Атлетам дозволяється застосовувати практично весь арсенал технічних дій боротьби вільної, греко-римської, самбо, дзюдо, східних єдиноборств, боксу і кікбоксингу.

 

Детальніше ж про турнір - у сюжеті:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую