ye-logo.v1.2

У фестивалі сучасного та східного танцю взяли участь близько півсотні колективів

Спорт 5185
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Східні танці, латина, хіп-хоп, модерн, контемпорарі, гоу-гоу, зумба, народний, естрадний та сценічний танець, навіть такі рідкісні стилі як джаз-фанк та танцювальний фітнес...

 І це ще не весь перелік напрямків, які були представлені на одразу двох відкритих фестивалях “Fashion dance-2013” та “Oriental dance-2013”.
“Такі змагання ми проводимо вперше, але сподіваюся, що вони стануть традиційними. Хочемо розвивати сучасні, народні танці у Хмельницькому”, - каже Тетяна Дрозд, організатор фестивалю, представник міста та області у танцювальних федераціях IAED та УАВСТ.
Фестивалі мають статус всеукраїнських, і змагатися за звання найкращих приїхали танцюристи із Тернополя, Вінниці, Житомира, Одеси, Сімферополя, Києва, Дніпропетровська та багатьох інших міст. Загалом, у фестивалях взяли участь близько півсотні колективів. Кожен привіз цікаву програму, яскраві костюми та продемонстрував хорошу підготовку.
У перший день відбувалися змагання із сучасної та популярної хореографії. А фестиваль східного танцю тривав два дні, оскільки охочих виступити було чимало.
Приємно, що у змаганнях брали участь не лише дівчата, а й хлопці, які ставали на мостик, робили шпагат та інші складні трюки. До речі, про трюки. Їх чимало виконували учасники номінації “модерн+джаз+контемп” (поєднання трьох сучасних стилів), чим викликали захват глядачів. Не менш бурхлива реакція спостерігалася під час змагань із запальних танців гоу-гоу, де крім традиційних номінацій відбулися батли (дві учасниці одночасно перебувають на танцполі та показують своє вміння, імпровізуючи на ходу) між солістками.
Дебютантам - привілеї
Серед журі були зірки шоу “Танцюють всі” Людмила Палатова та Артем Шошин. Очолювала журі Ольга Рудакова — президент IAED (Міжнародної асоціації східного танцю).
Переможці отримали медалі та кубки. До того ж журі відзначило усіх, хто вперше вийшов на сцену. За словами організатора, це дасть їм поштовх та наснагу рухатися далі. Адже танець — це не лише мистецтво, а й запорука здоров’я.
“В наш час діти часто страждають на ожиріння, різноманітні хвороби. Якщо дитина займається танцями, вона веде активне життя і менше хворіє, - пояснює пані Тетяна. - Ми пропагуємо здоровий спосіб життя, а також творчий процес. Обравши танцювальне мистецтво, людина перебуває на шляху постійного фізичного та духовного розвитку”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую