ye-logo.v1.2

Ядухиного професіонального футболу Хмельницький не побачить

Спорт 2563
footboom.com
Фото: footboom.com

Обіцянки голови Хмельницької облдержадміністрації про створення нового футбольного клубу залишилися «цяцянками».

Наприкінці вересня голова Хмельницьої облдержадміністрації Василь Ядуха заявив про наміри створити новий футбольний клуб у Хмельницькому, який виступатиме на професіональному рівні.

«Я особисто вніс таку пропозицію відповідним департаментам та службам, аби розглянули її, враховуючи програму, яка затверджена на сесії обласної ради. Сьогодні таких команд нема в половині областей Західної України. Я однозначно готовий підтримати, і це неодноразово говорив, але якби ми не порушували таким чином бюджет і це був би комунальний заклад. Немає проблем. Хмельниччина має набагато кращі фінансово-економічні показники, ніж Чернівеччина чи Тернопільщина», - розповів тоді Василь Ядуха.

Вболівальники ненадіялися на голову Хмельницької облдержадміністрації і, як виявилося, були праві. На сьогоднішній день, ніхто нічого не робить для створення нового професіонального футбольного клубу.

«Губернатори — це взагалі цікаві люди. Я з Ядухою мав сім-вісім розмов, не менше. На жаль, не вдалося зустрітися особисто. Знаю він привселюдно заявив, що мають утворювати новий футбольний клуб і вже якісь дії виконуються, але за тою інформацією, яку я маю, там ніхто нічого не робить», - повідомив президент Професіональної футбольної ліги Мілетій Бальчос.

За словами президента ПФЛ, у команд, що фінансуються із місцевих бюджетів, майбутнє тумане: сьогодні гроші є, а завтра вже може не бути.

«Чому я говорю про губернаторів? Я звернувся черговим листом до губернаторів, аби вони втрутилися у ситуацію, яка склалася у клубах, і знайшли можливості її стабілізації. І от від губернатора Херсонщини ми отримуємо відповідь: «Ми ознайомилися з вашим листом і зважаючи на те, що заробітня плата футболістам не виплачується ми передали справу у прокуратуру». Оце поміг!», - коментує Мілетій Бальчос.

Навіть якщо найближчим часом обласна влада все ж таки спробує дотримати слова, протягом найближчих півтора року ми не побачимо професіонального футболу.

«Заява, що на Хмельниччині створять футбольний клуб, є. Будемо дивитися. Але у цьому році наврядчи вони встигнуть пройти процедуру атестування, а тому команда не зможе заявитися на наступний сезон у Другу лігу. Простіше було б змінити керівництво хмельницького «Динамо», якщо воно вам не подобається, поставити своїх людей, які будуть працювати, дати туди фінанси і клуб живе далі. Не розумію для чого було «Динамо» доводити до загибелі», - обурюється президент ПФЛ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую