ye-logo.v1.2

Сотні велосипедистів у вишиванках і ретро-костюмах промчались вулицями Хмельницького

Спорт 4951

У місті відзначають щорічний Велодень.

Клоуни, пірати, гейші і зайчики пересіли сьогодні, 31 травня на двохколісні: так у Хмельницькому відбувся велопарад. Хмельничани у вишиванках, ретро- та інших костюмах зібралися на майданчику перед кінотеатром імені Т.Шевченка. Рушили вулицею Проскурівською, тоді по Старокостянтинівському шосе, далі проспектом Миру, вулицях Маршала Рибалка та Кам’нецькій. Фініш - на майдані Незалежності, де веломани квітами вшанували Небесну сотню.

«Наша акція присвячена Всесвітньому дню без автомобілів. У Хмельницькому Велодень відзначають з 2006 року, з кожним роком учасників стає все більше. Позаторік було 500 велосипедистів, а торік приблизно стільки ж, однак злива трохи зіпсувала свято. Скільки людей беруть участь в акції цього року, ми підрахуємо пізніше», - каже голова громадської організації «Клуб Екстрім» Вадим Зеленко.

Цього року велосипедисти вперше одяглися не лише у спортивну форму, а й в різноманітні костюми та вишиванки. Учасники прикрашали своїх залізних коней стрічками і прапорцями.

«Ми вперше цього року не просто зібрали велолюбителів на спільний велопробіг, а зробили це яскраво, феєрично, з різноманітними костюмами і конкурсами. Більше того, цього року біла найбільша кількість учасників за усі роки, які ми проводимо такі вело-тусовки. Це означає, що все більше хмельничан долучається до активного способу життя, пересідає на велосипеди, - каже співорганізатор Велодня Олександр Калінер. - Це також гарний приклад і для дітей. Сьогодні у нас, разом із доровлими веломанами, було понад два десятки діток на велосипедах, які також долучилися до Велодня, брали участь у конкурсах малюнків і вигравали подарунки. Ми дякуємо усім учасникам за те, що взяли участь в акції, що зробили це свято таким кольоровим і веселим».

Хмельничани вдяглися у вишиванки і сіли на велосипеди.

«Коли багато людей, набагато цікавіше кататися, - розповідає хмельничанин Павло Лисенко. - Я на велосипеді ще з п’яти років. У нашому місті, на жаль, немає велодоріжок, проте водії завжди пропускають».

На двохколісні сіли навіть клоуни.

Колону велосипедистів очолила автівка Державтоінспекції, останньою їхала карета швидкої допомоги. Щоб усе було спокійно, працювала велосипедна «Служба порядку».

Елла не уявляє життя без сталевого товариша.

«Щороку беру участь у Велодні, бо люблю велосипед. Сьогодні я в костюмі ретро, зазвичай я так для катання не одягаюся, - сміється Елла Гринчук. - Їжджу велосипедом практично щодня: у справах, на прогулянки. Думаю, любов до двохколісного у мене на все життя».

Наприкінці акції велосипедисти повертаються до майданчика біля кінотеатру імені Т.Шевченка, де на них чекає розіграш призів та інші веселощі.

Велосипеди, як і учасники, - від малого до великого.

У кого двохколістий, а в декого і три колеса.

Учасники формували колони по кілька осіб.

На Велодень з`їхалось кілька сотень хмельничан.

У вишиванки вдяглися і маленькі велосипедисти.

Вулицями їздили навіть зайчики.

Очолили колону працівники ДАІ, щоправда, без велосипедів.

Колонами вирушили по вулиці Проскурівській.

Служба порядку показувала шлях.

Рухались велосипедисти повільно, проте з ентузіазмом.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую