ye-logo.v1.2

"Поділля" дебютувало в чемпіонаті Україн з футболу (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4893

Щоправда, не серед професійних команд, а аматорських.

 "Великий футбол повернувся до Хмельницького" - цю фразу було чути з уст багатьох вболівальників, які завітали на СК "Поділля", де одноіменний клуб у рамках першості України серед аматорів приймав ФК "Волоку" з Чернівецької області. І, хоч хмельничани не змогли виграти у дебютному поєдинку, поступившись з рахунком 0:1, їм вдалося повернути на стадіон ту ауру, яка панувала на ньому колись.

Відкривали сезон великого футболу в Хмельницькому так, наче це був матч Ліги чемпіонів УЄФА. 

"Я не можу в чомусь дорікнути своїм гравцям, - каже головний тренер "Поділля" Віталій Балицький. - Хлопці грали з самовіддачею, хотіли досягнути позитивного результату. Але, на жаль, часто помилялися. Нам є над чим працювати. Але для багатьох цей матч був не те, щоби вперше на такому рівні, а й вперше на стадіоні "Поділля" за відчутної підтримки вболівальників. Що ж, буде працювати, що подарувати хмельничанам перемоги".

Молоді футболісти "Поділля" (команда грала в зеленій формі) не боялися контактної боротьби з досвідченими суперниками.

У матчі "Поділля" - ФК "Волока" було багато порушень правил. Як наслідок - 5 жовтих карток (три на рахунку хмельничан, дві - гостей з Буковини).

Чи мали шанс на перемогу гравці "Поділля" проти команди, в складі якої грають футболісти за плечима яких не лише друга та перша ліга професійного футболу, а виступи на найвищому рівні? По грі - навряд чи. А ось нічия, мабуть, була закономірнішою. Але... "Ми мали моменти, але нереалізували. А тому і не дивно, що спрацювало старе футбольне правило: "Не забиваєш ти, забивають тобі", - продовжує Віталій Вікторович.

Хмельничанам було важко грати проти футболістів, які свого часу пограли на професійному рівні.

Та "Поділля" все таки забило один гол. І зробило це на 9 хвилині. Але арбітри скасували гол Яна Морговського, вважаючи, що Віталій Костишин, який віддав гольовий пас, випустив його за межі поля. На 38 хвилині могли забити й гості, але Олександр Тодорович, який колись вситупав у другій лізі за чернівецьку "Буковину", примудрився з 2-3 метрів не влучити в ворота.

Час від часу гравці "Поділля" наважувалися на удари з дальньої відстані.

У другому таймі, як у першому, на полі було багато боротьби. Щоправда, м’ячем більше володіли гості, а господарі вимушені були діяти на контратаках. Але якраз гравцям "Волоки" вдалося забитий отой єдиний і переможний гол у матчі. Сталося це на 79 хвилині матчу, коли в воротах Манукі Восканяна "розписався" Олександр Омаров. Господарі поля намагалися відігратися, але... ні досвіду, ні сил, вочевидь, не вистачило.

Віталій Костишин (з м’ячем) - найстарший гравець у "Поділлі"- в жовтні йому виповниться 30 років.

Капітану "Поділля" Владиславу Гресю в жовтні випонвиться лише 20 років.

Вже наступного тижня, 30 квітня, "Поділля" зіграє свій черговий матч у чемпіонаті України серед аматорів. І знову в Хмельницькому. Цього разу проти вінницької "Ниви", яка свій перший матч у ниншіній першості зіграє 24 квітня проти бронзового призера минулого року "ОДЕКу" з Рівненщини.

Пройти захист ФК "Волоки" гравцям "Поділля" було не легко.

Футбол повернувся до Хмельницького. Ультрас "Поділля" також.

Ну, а ще один представник Хмельниччини в чемпіонаті України провів вже другий свій матч. Сьогодні команда Андрія Донця - волочиський "Агробізнес", вдома перемогла тернопільську "Ниву" з рахунком 2:0, здобувши другу поспіль перемогу. 30 квітня "Агробізнес" гратиме на виїзді проти ФК "Вінниці".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую