ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор-2» та київський «Інваспорт» вирішили долю 5 місця (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 2775
Хмельницький Новатор-2 у вищій лізі в сезоні 2016-2017 років посів 6 місце
Хмельницький Новатор-2 у вищій лізі в сезоні 2016-2017 років посів 6 місце. Фото: автора

Чемпіонат України в вищій лізі серед чоловіків для більшості клубів завершився.

Хмельницький «Новатор-2-Прикордонник» та нетішинський «ХАЕС-НАЕК» завершили свої виступи в чемпіонаті України з волейболу серед команд вищої ліги.

Нетішинці вдома боролися за 13-16 місце. І команді майже вдалося взяти максимум очок. «Енергетики», посупившись 2:3 харківському «Локомотиву-ХДВУФК №1», у наступних двох матчах були сильнішими за столичний «НУФВСУ» та «Спартак» зі Сваляви. У підсумку «ХАЕС-НАЕК» у дебютному для себе сезоні в вищій лізі посів 14 місце.

А ось хмельницький «Новатор-2-Прикордонник» зійшовся в маті за 5 місце з київським «Інваспортом» - це дефлімпійська збірна України. Хмельничанам потрібно було перемогти злагоджений колектив, гравці якого грають вже не перший рік на високому рівні. У «Новатора» ж… ставка на молодь, яка з часом має підсилити Суперліговий клуб.

Павло Онищук атакував не часто, але, як правило, точно.

Андрій Перепадя знову зіграв за "Новатор-2", але цього разу його виявилося замало для перемоги.

Вже на початку першого сету стало зрозуміло, що кияни не збираються дарувати 5 сходинку господаря, а налаштовані завершити чемпіонат на позитиві. Гравці ж «Новатора-2-Прикордонника», особливо молоді, не лише припускалися помилок, а й відчутно хвилювалися. Як наслідок, першу партію «Інваспорт» виграв з переконливим рахунком 25:14.

Головна проблема в хмельничан була на прийомі.

Рівна боротьба в другій партії була лише на початку. А далі… кияни пішли у відрив і наздогнати їх хмельничанам було не під силу. Щоправда, під завісу сету господарі змогли дати бій, але… «Інваспорт» знову був сильнішим – 25:18.
Третя партія в матчі стала заключною. І це при тому, що «Новатор» гідно грав із гостями. Щоправда, інтрига була до середини сету, а далі схожі сценарії з першою та другою партією. Кияни зробили «ривок» у 7 очок і рахунок став 22:15 на їх користь. А через три хвилини – 25:19 і перемога «Інваспорту» в матчі з рахунком 3:0.

Віталій Сосімович, наставник хмельничан, був незадоволений грою своєї команди. Але, коментуючи підсумок виступу команди в сезоні, заявив: «Шосте місце – це дуже високий результат». Ще б пак, хмельничани, в складі яких виступали не тільки досвідчені гравці, а й молоді 15-17 річні юнаки, стати шостими серед 16-команд вищої ліги – мабуть, досягнення. Утім, це вже історія. Попереду – відпочинок та підготовка до нового чемпіонату.

Ну, а головна команда Хмельницького – «Новатор», який виступає в Суперлізі, завершив другий етап змагань, посівши четверте місце. Тепер на підопічних Романа Ковальчука очікують матчі за бронзові медалі проти ВК «Вінниця».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую