FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
19 Травня, 2024

Тренер Марини Бех розповів про шанси хмельничанки на участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики

Вадим Крушинський каже, що Марина Бех має непогані шанси, щоб отримати запрошення на чемпіонат світу. Фото: european-athletics.org

Легкоатлетка є в так званому листі очікування для участі в головних змаганнях року.

Марина Бех, яка нещодавно стала бронзовою призеркою чемпіонат Європи серед молоді в секторі стрибків у довжину, має непогані шанси, щоб взяти участь у дорослому чемпіонаті світу. Утім, чи поїде вона до Лондону, де з 4 по 13 серпня пройде світова першість, стане остаточно відомо наступного тижня.

«Марина зараз посідає 21 місце в світовому рейтингу, - розповідає тренер спортсменки Вадим Крушинський. – Оскільки норматив для участі у чемпіонаті світу виконало не багато легкоатлеток, то міжнародна асоціація може запросити навіть тих, хто в цьому сезоні не стрибнув на 6,75 метрів. Всього на чемпіонаті світу в секторі стрибків у довжину мають змагатися 30 спортсменок. Враховуючи той факт, що до 23 липня майже ніде немає змагань, то не віриться, що Марину можуть «викинути» з «ТОП-30». Але вже наступного тижня будемо точно знати, чи їде вона в Лондон, чи ні».

Між іншим, після чемпіонату Європи, Марина Бех одразу ж вирушила на міжнародний турнір у Швейцарію. Там вона намагалася підкорити бажані 6,75 метрів. «З’їхалося чимало відомих легкоатлеток, які боролися за норматив на чемпіонат світу. Але погодні умови не дали змогу продемонструвати хороші результати, - продовжує Вадим Крушинський. – Марина посіла 4 місце і тепер тренується в Хмельницькому, очікуючи на рішення Міжнародної асоціації легкої атлетики».

Поки що ж відомо, що участь у чемпіонаті світу візьмуть 44 легкоатлети з України. Серед них є і Вікторія Ткачук з Нетішина, яка представляє Донецьку область.